Αλέξης Τσίπρας: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευθύνη της αποτυχίας» - Οι προτάσεις το προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία (video)

Οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη - Ζήτησε απομάκρυνση Πλεύρη και ορισμό υπουργού κοινής αποδοχής.

Την απάντησή του στο διάγγελμα Μητσοτάκη έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς οι πολίτες βιώνουν την αποτυχία στην διαχείριση της πανδημίας - Την απομάκρυνση του Θ. Πλεύρη ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, καθώς όπως τόνισε «πρόκειται για έναν άνθρωπο που λίγους μήνες πριν είχε δηλώσει ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν»

Σε έκτακτη δήλωση προχώρησε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, προσπαθώντας να μεταφέρει στους πολίτες την ευθύνη για τον εκτροχιασμό της πανδημίας και την κατάρρευση του ΕΣΥ. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις επιδημιολογικές εξελίξεις, καθώς τα κρούσματα βρίσκονται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα και τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν μεγάλη πίεση.


Άμεση απάντηση Τσίπρα στην «παράσταση» του πρωθυπουργού.

Με δημόσια δήλωση αμέσως μετά το μήνυμα του πρωθυπουργού απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνοντας λόγο για μια πρωτόγνωρη τραγωδία την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης την αντιμετωπίζει με διαγγέλματα. «Χθες ξεπεράσαμε τους 17.000 νεκρούς. Κάθε εβδομάδα χάνεται ένα ολόκληρο χωριό. Νοσοκομεία και υγειονομικοί καταρρέουν. Ασθενείς νοσηλεύονται σε ράντζα ή διασωληνώνονται πρόχειρα εκτός ΜΕΘ. Χειρουργείο αναστέλλονται», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Παράλληλα, σημείωσε την πρωτιά της Ελλάδας σε θανάτους ανά ένα εκατομμύριοκατοίκων σε όλη την Δυτική Ευρώπη.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για την πανδημία:

Στον Κυριάκο Μητσοτάκη απέδωσε την ευθύνη της τραγικής κατάστασης που βιώνουμε, ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «έκανε το ενδέκατο στη σειρά διάγγελμα για να μας πει ότι φταίνε πολλά και διάφορα, εκτός όμως από τον ίδιο. Από τον ίδιο που εδώ και δυο χρόνια διαχειρίζεται την πανδημία». Για αντιμετώπιση της πανδημίας με λόγια του αέρα κατηγόρησε ο Αλέξης Τσίπρας τον πρωθυπουργό, αφού εδώ και δύο χρόνια δεν έχει ενισχύσει ουσιαστικά το ΕΣΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδα, «γιατί ακόμη και οι ΜΕΘ που έφτιαξε είναι είτε πρόχειρες και ακατάλληλες είτε υποστελεχωμένες». Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ψευδές κλίμα χαλάρωσης και τέλους της πανδημίας που καλλιεργήθηκε από τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη.

«Ακέραια την ευθύνη για την αποτυχία στον εμβολιασμό» αποδίδει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον Κ. Μητσοτάκη, «γιατί ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά να πείσει τους πολίτες με τις διάφορες λίστες Πέτσα, παρά μόνο να φτιάξει το δικό του καθεστώς. Γιατί όταν όλοι μας μετράμε θύματα, αυτός μετράει ψήφους και δεν τολμά να συγκρουστεί με το εκλογικό του ακροατήριο, στην εκκλησία, στα σώματα ασφαλείας».

Αυτό που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης σχετικά με την είσοδο ανεμβολίαστων στις εκκλησίες μόνο με αρνητικό τεστ. «Ακόμα και σήμερα συνεχίζει να μιλά αυτάρεσκα και να λέει ψέμματα για δήθεν άρτια εκστρατεία εμβολιασμού, ενώ είμαστε ουραγός στην Ευρώπη. Ότι δήθεν ενίσχυσε και ενισχύει το ΕΣΥ, ενώ μειώνει τις δαπάνες και το άφησε με 2,5 χιλιάδες λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους απ' ότι το παρέλαβε το 2019», σημείωσε στην δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Γι' αυτό ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αλλάξει στρατηγική και να αφήσει τα «εμπρός - πίσω» και τις κινήσεις πανικού προκειμένου να σωθούν οι ανθρώπινες ζωές. «Μόλις προχθές δήλωνε πως δεν θα γίνουμε Αυστρία και σήμερα μας ανακοίνωσε lockdown για τους ανεμβολίαστους», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Χρειάζονται άμεσα και ουσιαστικά μέτρα και όχι διαγγέλματα αυτοθαυμασμού», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε:

  • Άμεσα επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων
  • Αυστηρότερα μέτρα στον εμβολιασμό στα σώματα ασφάλειας και στον στρατό. Είναι αδιανόητο να σου ζητά πιστοποιητικό εμβολιασμού ένας μη εμβολιασμένος αστυνομικός
  • Να θεσμοθετήσει ο Μητσοτάκης μαζικά δωρεάν τεστ για όλους
  • Να ακυρώσει τις μειώσεις των δαπανών υγείας που έχει προαναγγείλει για το 2022
  • Να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών
  • Να ακυρώσει όλες τις συγχωνεύσεις στα σχολεία
  • Άμεσα προσλήψεις στα σχολεία
  • Να αυξηθούν άμεσα τα λεωφορεία στα μέσα μαζικής μεταφοράς ακόμα και με επιτάξεις οχημάτων
  • Εγκατάσταση συστήματα εξαερισμού στο μετρό
  • Να επανέλθει η τηλεργασία σε δημόσιο κα ιδιωτικό τομέα

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την απομάκρυνση του Θάνου Πλεύρη από το υπουργείο Υγείας,διότι μέχρι πριν λίγους μήνες δήλωνε πως δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν. Ζήτησε ακόμη μια φορά να αναλάβει ένας υπουργός κύρους και αποδοχής για να υλοποιήσει ουσιαστικά μέτρα που θα μπορούν να ανασχέσουν την πανδημία.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει μετατραπεί σε κεντρικό αρνητή της πραγματικότητας και άρα υπό αυτή την έννοια έχει μετατραπεί σε έναν επικίνδυνο άνθρωπο για τη χώρα. Μπροστά στον κίνδυνο να παρθούν περιοριστικά μέτρα, επιλέγει να θρηνήσουμε πολλούς νεκρούς το επόμενο διάστημα» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας Στο Κόκκινο.

Ο ίδιος αργότερα απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, σημείωσε ότι ότι «αν κάποιος βρίσκεται σε παράκρουση, αυτός είναι ο κ. Μητσοτάκης που παρά τους 17.000 νεκρούς παριστάνει ότι κυβερνά μια άλλη χώρα και μιλά για COVID free καλοκαίρι και για επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος, ενώ καθημερινά έχουμε ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων και συμπολίτες μας να πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ».

Από την Τετάρτη, 17 Νοέμβρη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είχε προαναγγείλει με tweet του την απάντησή του στην «παράσταση» Μητσοτάκη:

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη