Η τροφοδοσία της Γερμανίας με φυσικό αερίο έσω Yamal - Ευρώπη συνεχίζεται μετά από 5 ημέρες διακοπής λειτουργίας

Φυσικό αέριο, Ρωσία, Γερμανία, Yamal - Europe,

Οι ροές φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία μέσω του αγωγού Yamal ξεκίνησαν ξανά το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με στοιχεία από τη γερμανική εταιρεία εκμετάλλευσης του αγωγού, με αποτέλεσμα οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη να είναι χαμηλότερες.

Η τροφοδοσία της Γερμανίας με φυσικό αέριο μέσω του αγωγού Yamal-Europe ξεκίνησε ξανά σήμερα  Πέμπτη, 4/11, το απόγευμα, πέντε ημέρες μετά την διακοπή λειτουργίας, σύμφωνα με πληροφορίες της ευρωπαϊκής εταιρείας μεταφοράς φυσικού αερίου Gascade.

Έτσι, ο όγκος των παροχών την πρώτη ώρα μετά την επανέναρξη της άντλησης έφτασε τα 186.600 κυβικά μέτρα.

Εν τω μεταξύ, οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη μειώθηκαν σχεδόν κατά 4% στα 877 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα, σύμφωνα με το χρηματιστήριο ICE.

Η απευθείας άντληση φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του αγωγού Yamal-Europe σταμάτησε το πρωί του Σαββάτου, 30 Οκτωβρίου. Η Gazprom ανέφερε ότι τα αιτήματα των ευρωπαίων καταναλωτών για ρωσικό φυσικό αέριο ικανοποιούνται και «οι διακυμάνσεις στη ζήτηση για ρωσικό φυσικό αέριο εξαρτώνται από την πραγματική ανάγκες των αγοραστών».

Ο αγωγός φυσικού αερίου Yamal - Europe διέρχεται από το έδαφος τεσσάρων χωρών - Ρωσίας, Λευκορωσίας, Πολωνίας και Γερμανίας. Η χωρητικότητα σχεδιασμού του είναι 32,9 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου