Βουλή: Με 158 «ΝΑΙ» έναντι 142 «ΟΧΙ» κυρώθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός 2022

Βουλή, Προϋπολογισμός 2022, κύρωση,
Κατά την πενθήμερη συζήτηση του, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας η Ολομέλεια συνεδρίασε 61 ώρες, ενώ πήραν το λόγο συνολικά 225 βουλευτές.
Με 158 ψήφους υπέρ, έναντι 142 κατά, κυρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, ο κρατικός προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2022 ενώ με ισχυρή πλειοψηφία υπερψηφίστηκαν οι αμυντικές δαπάνες και τα έξοδα της προεδρίας.

Ισχυρή πλειοψηφία καταγράφηκε στις δαπάνες του Εθνικής 'Αμυνας τις οποίες υπερψήφισαν 191 βουλευτές ενώ καταψήφισαν 109 βουλευτές .

Ευρύτερη πλειοψηφία καταγράφηκε και στα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με 263 «ναι» και «37» όχι» ενώ τα έξοδα της προεδρίας της κυβέρνησης υπερψηφίστηκαν με 160 ψήφους υπέρ έναντι 140 κατά.

Να σημειωθεί ότι η ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού είθισται να χαρακτηρίζεται ως παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς τη κυβέρνηση.

Στη σημερινή συνεδρίαση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε απέναντί του σύσσωμη την αντιπολίτευση δεχόμενος διαδωχικά τα πυρά του Αλέξη Τσίπρα (ΣΥΡΙΖΑ) του Μιχάλη Κατρίνη (ΚΙΝΑΛ), Δημήτρη Κουτσούμπα (ΚΕΕ), Κυριάκου Βελόπουλου (Ελληνική Λύση) και Γιάνη Βαρουφάκη (ΜέΡΑ25)

Η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών εξελίχθηκε σε υψηλόυς τόνους με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητεί εκλογές και τον Γιάνη Βαρουφάκη να προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα την "κατάθεση πρότασης ΜΟΜΦΗΣ" στη κυβέρνηση.

Κατά την πενθήμερη συζήτηση του, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας η Ολομέλεια συνεδρίασε 61 ώρες, ενώ πήραν το λόγο συνολικά 225 βουλευτές.

Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται , 6 γενικοί και 12 ειδικοί εισηγητές , έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι , 36 μέλη της κυβέρνησης και οι έξι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου