Γιάνης Βαρουφάκης: «Aυτός ο Προϋπολογισμός είναι η ιδανική ευκαιρία να καταθέσουμε ΜΟΜΦΗ σε αυτή την επικίνδυνη Κυβέρνηση» (video)

Βουλή, Προϋπολογισμός 2022, ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης,
Ο Γ.Γ. του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, εξήγησε πως το πέμπτο μνημόνιο έρχεται με το αντίτιμο της του Ταμείου Ανάκαμψης, που απαιτεί δημοσιονομική προσαρμογή, και καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι υπονομεύει τον πολιτικό κόσμο...
Ο Γ.Γ. του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού έτους 2022, που έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης, έκανε λόγο για ιδανική ευκαιρία των βουλευτών να αναλάβουν την ευθύνη καταθέτοντας πρόταση μομφής ενάντια στην κυβέρνηση για το ανοχύρωτο ΕΣΥ, την νέα λιτότητα που φέρνει η ακρίβεια, τη νέα έξαρση της κρίσης χρέους, την παράδοση κομβικών υπουργείων στην ακροδεξιά.


«Πάτε αυτή τη χώρα κατευθείαν για νέο φούντο» με συνολικό χρέος, ιδιωτικό και δημόσιο, στα 600 δισ. το 2022, τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης απευθυνόμενος στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε ότι αυξάνει την εξάρτηση της χώρας, βαθαίνει τη χρεοδουλοπαροικία και χτίζει ένα νέο, υπόκοφο και αόρατο μνημόνιο.

Ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25 εξήγησε πως το πέμπτο μνημόνιο έρχεται με το αντίτιμο της του Ταμείου Ανάκαμψης, που απαιτεί δημοσιονομική προσαρμογή, και καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι υπονομεύει τον πολιτικό κόσμο, είτε αποκρύπτοντας τα χρέη ολιγαρχών, είτε με τα greekstatitics για να κρύβει τη νέα λιτότητα που ζει ο λαός, είτε με το τεράστιο κόστος των δεσμεύσεων στη Γλασκόβη, που δεν περιέχονται στον προϋπολογισμό.

«Κύριε Τσίπρα, εμείς, δεν έχουμε τον αριθμό των βουλευτών που χρειάζονται για πρόταση μομφής. Εσείς τους έχετε. Αν όχι τώρα, πότε;» είπε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Αναλυτικά η ομιλία του Γ.Γ. του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη

«Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριε Υπουργέ Οικονομικών,

Σας καλώ να υπερασπιστείτε τα θεμέλια του Προϋπολογισμού σας που δεν είναι άλλα από τις βασικές του αριθμητικές, στατιστικές παραδοχές, που είναι τα δεδομένα τα βασικά.

Σταθείτε όρθιοι εδώ, στο βήμα της Βουλής, κοιτάξτε στα μάτια βουλευτές και πολίτες και πείτε αυτά που έλεγε η ΕΛΣΤΑΤ με Δελτίο Τύπου 10ης Δεκεμβρίου 2021: ότι «Ο μέσος ΔΤΚ του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 2020 – Νοεμβρίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του δωδεκαμήνου Δεκεμβρίου 2019 – Νοεμβρίου 2020, παρουσίασε αύξηση 0,6%».

Πείτε στον κόσμο τη βασική παραδοχή του Προϋπολογισμού σας, ότι το 2022 η ζωή θα είναι φθηνότερη κατά 2% το 2022 απ’ ότι ήταν το 2011 (ΔΤΚ: 2011=108.2, 2022=106.00)! Πάνω σε αυτό το σαθρό θεμέλιο χτίζετε τον Προϋπολογισμό σας.

Πείτε στους 361 χιλιάδες εγγεγραμμένους στο ΟΑΕΔ ότι η ΕΛΣΤΑΤ δεν τους θεωρεί ανέργους!

Από τότε που έγινε ΤΡΟΙΚΑ owned το 2021 η ΕΛΣΤΑΤ δίνει 586 ανέργους ενώ ο ΟΑΕΔ 947, διαφορά 361 χιλιάδες.

Ξέρετε εγγεγραμμένο που να μην είναι άνεργος; Καλά ένας-δύο. 361 χιλιάδες; Επισήμως;

Ξέρουμε όμως πολλούς άνεργους που δεν είναι καν εγγεγραμμένοι!

Καταγγέλλω επισήμως την ΕΛΣΤΑΤ, που βέβαια ανήκει και λογοδοτεί στην τρόικα, όχι σε εμάς, για εσκεμμένη παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

Καταγγέλλω τον Πρωθυπουργό και το Οικονομικό Επιτελείο για περαιτέρω βασανισμό των ήδη βασανισμένων αριθμών της ΕΛΣΤΑΤ αριθμών που βασανίζατε έως ότου ομολογήσουν ότι πάμε καλά την ώρα που η κοινωνία βουλιάζει.

Όσο για εσάς κε Τσίπρα, τί να πω που σας εξανάγκασε ο κ. Μητσοτάκης, εδώ, στην Ολομέλεια, να ψελλίσετε ότι δεν αμφισβητείτε την αξιοπιστία των αριθμών της ΕΛΣΤΑΤ, τί άλλο βέβαια να κάνατε από τη στιγμή που στο πλαίσιο της συνθηκολόγησής σας στην τρόικα εσείς παραδώσατε την ΕΛΣΤΑΤ λάφυρο στην τρόικα;

Ό,τι και να πείτε τώρα είναι αργά.

Η συνθηκολόγησή σας προ εξαετίας επέτρεψε στον κ. Μητσοτάκη να μας κουνάει το δάκτυλο την ώρα που παραπλανά έναν λαό που λεηλατεί.

Έχουμε έναν Πρωθυπουργό που επικαλείται την επιστήμη όταν τον συμφέρει. Που όταν δεν τον συμφέρει την φιμώνει, διαστρεβλώνει τους αριθμούς της, προσποιείται ότι οι μελέτες των επιστημόνων δεν υπήρξαν. Κι όταν αποδεικνύεται ότι υπήρξαν, όπως με εκείνη την μελέτη Τσιόρδα-Λύτρα, ποιεί τον άσχετο λέγοντας ότι δεν γνώριζε.

Ο κ. Μητσοτάκη, αυτός είναι:

Συμπεριφέρεται ως εάν οι κανόνες της επιστήμης να μην ισχύουν για αυτόν.

Συμπεριφέρεται ως εάν οι κανόνες της οικονομίας να μην ισχύουν για αυτόν.

Δεν ερυθριάζει να αραδιάζει αριθμούς που θίγουν τη νοημοσύνη των απλών ανθρώπων εκεί έξω – ανθρώπων που υποφέρουν από τα δικά σας καμώματα είτε στο ΕΣΥ (στο μέτωπο εναντίον ενός ύπουλου ιού) είτε στην οικονομία (όπου η Λιτότητα χτυπά ξανά και πιο ύπουλα από ποτέ μεταμφιεσμένη σε πληθωρισμό).

Γιατί ακριβώς αυτό κάνει η Λιτότητα εν μέσω Υπερχρέωσης των ανθρώπων μας: Ακριβώς το ίδιο που έκαναν οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων το 2011, το 2014, το 2016 κοκ.

Μειώνουν κι άλλο από το εισόδημα των πιο αδύναμων και λογαριασμοί της ΔΕΗ οδηγούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο λουκέτο την ώρα μάλιστα που οι μέτοχοι, οι προμηθευτές και ο περίγυρος της Μητσοτάκης Α.Ε. τρώτε με χρυσά κουτάλια.

Είμαστε στο 13ο προς 14ο χρόνο της συρρίκνωσης των μισθών.

Το ΜΕΡΙΔΙΟ ΜΙΣΘΩΝ το 2011 ήταν 54,9%, γύρω στα 112δις. Το 2014 στο 52,4% και τα 93δις. Το 2022 στο 49,5%, δηλαδή σε 92δις!

Το 82% των πολιτών έχει μηδέν αποταμιεύσεις. Το 80% έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές. Το 43,4% τα βγάζει πέρα για 19 μέρες του μήνα. Ακόμα, 1.315.665 οι φορολογούμενοι που έρχονται αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Πέρυσι το κατά κεφαλήν εισόδημα σε όρους αγοραστικής δύναμης (Purchasing Power Standards) πέσαμε στο 62% του μέσου όρου της ΕΕ έναντι 66% το 2019 και ήταν το δεύτερο χαμηλότερο στο σύνολο των 27 χωρών της περιοχής μετά από αυτό της Βουλγαρίας, το οποίο αυξήθηκε στο 55% από 53% το 2019.

Αυτή είναι η πραγματικότητα, όχι η εικονική, όχι η πλασματική που βιώνει ο κ. Μητσοτάκης στο δικό του Μήτσοverse.

Αυτή είναι η πραγματικότητα εκεί έξω ένας λαός βουλιάζει στην ανέχεια κι εσείς του λέτε: Δοξάστε την κυβέρνηση των αρίστων που σας «μοιράζει κοινωνικό μέρισμα από το πλεόνασμα που πέτυχε»!

Ποιο πλεόνασμα καλέ; Πρωτογενές έλλειμμα έχετε, ΑΕΠ πολύ κάτω από του 2019 έχουμε, οι μισθοί είναι κατά 1 δις μικρότεροι από το 2014 την ώρα που τα νοίκια, το ρεύμα, τα τρόφιμα είναι φωτιά.

Ποιόν κοροϊδεύετε; Για ανόητους περνάτε τους πολίτες; Όταν σας ακούν να τους λέτε ότι θα τους μοιράσετε μέρισμα από πλεόνασμα που είναι αρνητικό, ξέρουν τι τους περιμένει: Αρνητικό Μέρισμα σημαίνει Περικοπές, Φόροι και ΛΙΤΟΤΗΤΑ!

ΤΡΙΑ προφανή ΜΕΤΡΑ προτείνει το ΜέΡΑ25 για την ανακούφιση από την ΝΕΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, από τον πληθωρισμό που θερίζει τους ευάλωτους.

Για τον ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ:

Θα ανακοινώσει λέει ο πολυχρονεμένος μας βεζίρης πότε και πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος. Κάθε μέρα που ΔΕΝ τον ανεβάζετε, μειώνεται ο πραγματικός κατώτατος.

Δεν σας αναγνωρίζουμε το δικαίωμα στην αυθαίρετη μείωση του πραγματικού κατώτατου περιμένοντας. Σε κανέναν κυβερνήτη δεν το αναγνωρίζουμε!

Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή του κατώτατου-επιδομάτων προτείνουμε εμείς, όπου ο τιμάριθμος θα προσδιορίζεται από νέους δείκτες πληθωρισμού ανά ευάλωτη ομάδα (π.χ. ακόμα και ΑΜΕΑ, των οποίων ο πληθωρισμός είναι διαφορετικός από εσάς και εμάς).

Για το ηλεκτρικό ΡΕΥΜΑ: Κατάργηση Οριακής Τιμολόγησης & Χρηματιστήριου Ενέργειας.

ΟΧΙ φιλοδωρήματα στους καταναλωτές που βαραίνουν το χρέος υπέρ των ιδιωτών.

Για την ΣΤΕΓΗ: Μόνος τρόπος να αυξηθεί η προσφορά λαϊκών κατοικιών.

Εσείς όμως καταργήσατε τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας 4046/2012 ΦΕΚ Α28/14-2-2012 Β’ Μνημόνιο άρθρο 1.6 και 2.1.

Εμείς θα συστήσουμε τον Οργανισμό Κοινωνικής Κατοικίας που δεν υπάρχει και είναι σκανδαλώδες που δεν υπάρχει.

Κι ας μας πει ο κ. Πλεύρης κομμουνιστές. Δεν μας πειράζει. Αν και σας θυμίζουμε ότι και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή κομουνιστή θα τον αποκαλούσατε που τόλμησε όχι μόνο να εξαγοράσει σε τιμές που ο ίδιος επέβαλε στους ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών εταιρειών αλλά και να χρηματοδοτήσει τον ΟΕΚ στον πρώτο Προϋπολογισμό του του 1955.

Βέβαια, τίποτα από αυτά δεν θα κάνετε. Και να θέλατε, εσείς ΝΔ κι εσείς ΣΥΡΙΖΑ, έχετε δεσμεύσεις στην τρόικα. Η ΝΕΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, δηλαδή ο πληθωρισμός, δεν μπορεί να καταπολεμηθεί χωρίς ΡΗΞΗ.

Να λοιπόν, πως χτίζεται λίγο-λίγο το Υπόκωφο, το Σιωπηρό, το Αόρατο αλλά φαρμακερό 5ο Μνημόνιο:

Με τον Ηρακλή, τον Πτωχευτικό, τις Επικουρικές, τώρα έχουμε Λιτότητα μέσω Ακρίβειας.

Μετά την ΝΕΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ θα έχουμε ΝΕΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑ όταν Φρανκφούρτη-Βρυξέλλες, αφού το Βερολίνο ισοσκελίσει τον Προϋπολογισμό του, σας επιβάλουν ΝΕΟΥΣ ΟΡΟΥΣ για να συνεχίσουν να σας δανείζουν.

Είναι καταπληκτικό, καταθέτετε ως απόδειξη ότι η χώρα πάει καλά τί; Ότι μας δανείζουν φτηνά! Όπως ακριβώς και πριν το 2008! Καλά, τίποτα δεν διδαχθήκατε;

Βουλιάζετε τη χώρα όπως το 1996-2008 όταν ΠΑΣΟΚ&ΝΔ έχτιζαν φούσκες το σκάσιμο των οποίων.

Μόνο που τώρα η νέα ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗ προστίθεται στο ΜΑΚΡΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΧΡΕΟΥΣ και μάλιστα χώρας με έλλειμμα στο ισοζύγιο πληρωμών που δεν τυπώνει το νόμισμα στο οποίο δανείζεται.

Κατευθείαν για νέο φούντο πάτε τη χώρα κύριοι και κυρίες.

599,5 δις το συνολικό, δημόσιο και ιδιωτικό χρέος της χώρας, τόσο θα είναι το 2022.

Το δημόσιο στα 355 δις + 21 δις για τον Ηρακλή (όταν για Παιδεία λιγότερα από 5 και για Υγεία 4,3)= 376 δις  212,4% ακόμα κι αν έχουμε τη μεγέθυνση που προβλέπετε!

Αθροίστε και το SURE και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σε ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ανεβαίνουν!

Κανένα δίδαγμα από 1997-2010;

Καμία συναίσθηση ότι τα επιτόκια μόνο πάνω θα πάνε εκτοξεύοντας το ήδη κολοσσιαίο χρέος που, ναι μεν δεν θα αποπληρωθεί, αλλά το οποίο ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΙ την ΕΞΑΡΤΗΣΗ. Τη ΧΡΕΟΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΙΑ!

Μιλάτε για ανάπτυξη. Χωρίς να κοκκινίζετε!

Τον Δεκέμβριο του 2019 προβλέπατε ΑΕΠ 192,749 για το 2019. (Κεφ. 2, σελ. 36, Πίνακας 2.1). Τον Γενάρη του 2020, το ΑΕΠ του 2019 έκλεισα στα 187,456.

Τον Σεπτέμβρη του 2020 το ρίξατε μαζί με την ΕΛΣΤΑΤ της τρόικας, στα 183,413.

Για άλλοθι ρίξατε και του 2018 από τα 184,714 στα 179,727.

Για άλλοθι ρίξατε και του 2018 από τα 184,714 στα 179,727.

Φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, σας έφαγαν περίπου 5 δις του ΑΕΠ του 2018 (2,8% του ΑΕΠ) για να φαίνεται λιγότερη η ύφεση του 2020 για να μην ξεπεράσει το 10%!

Φίλοι του ΠΑΣΟΚ, και εσάς σας έριξαν, το καταλαβαίνετε, την ύφεση του 2010-11 την φούσκωσαν από 30,505 σε 34,226, κατά περίπου 4 δις.

Το 2020 το ΑΕΠ ήταν 165,830 ή -21.626δις (-11.53%) και ακόμα και με τα ΤΡΟΙΚΟ-GREEKSTATISTICS σας είναι στο -9,58% η ύφεση το 2020 (183,413165.830).

Για να επιστρέψουμε εκεί που είμασταν το 2019 χρειάζεται μια ανάπτυξη του 11% ή μάλλον 13%.

ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΝΕΟ ΧΡΕΟΣ

ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΘΑΡΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Ακούσατε τον νέο κ. Σόιμπλε; Τον κ. Lindner?

THE PRICE OF THE RECOVERY FUND IS FISCAL DISCIPLINE: ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ, σας μήνυσε, ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ. Όπερ μεθερμηνευόμενο: Το 5ο Μνημόνιο είναι εδώ, ενωμένο δυνατό.

Το ποσοστό που μετρά ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ του ΧΡΕΟΥΣ είναι το ΧΡΕΟΣ ως προς τα δηλωθέντα εισοδήματα. Να κάνουμε μια σύγκριση με το 2015;

ΣΑΣ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΤΟΥ 15 ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ. Οπότε για να σας ξεκουράσω, θα το κάνω μόνος μου:

Τα δηλωθέντα εισοδήματα ήταν 76 δις το 2015, ενώ 75,2 το 2019, το 2022, λέτε άντε να πάνε πίσω στα 76 δις, δηλαδή σαν αυτά του 2015.

Το 2015για κάθε €1000 που δηλώθηκαν το 2015, το κράτος μας χρώσταγε €4070. Το 2022 για κάθε €1000 που θα δηλωθούν το 2022, το κράτος μας θα χρωστά €4950, δηλαδή 22% πιο πολλά!

Συνολικά 223,5 δις οι «κόκκινες» οφειλές ιδιωτών προς την Εφορία (110 δις), τα ασφαλιστικά ταμεία (38,7 δις – 771 εκατ. πάνω, μέσα σε ένα τρίμηνο) , τις τράπεζες και τα Funds (73 δις και κοκκινισμένα δάνεια που δεν έχουν εμφανίσει ακόμα).

Το 2015 για κάθε €1000 που δηλώθηκε το 2015, κράτος & πολίτες χρώσταγαν €6928. Το 2022 για κάθε €1000 που θα δηλωθεί το 2022, κράτος & πολίτες θα χρωστά €7888, δηλαδή 14% πιο πολλά!

ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ, ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ. Σε καμία!
ΧΡΕΟΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΙΑ η Ελλάς

13 χρόνια νέο χρέος

13 χρόνια ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ επενδύσεις.

Ως ποσοστό του ΑΕΠ, το 2020 οι ακαθάριστες επενδύσεις θα είναι μικρότερες απ’ ότι το 2015!

Διαφορά επενδύσεων 2009-2020 -70%!

13 χρόνια που η Χρεοδουλοπαροικία ανδρώνεται, βαθαίνει, τα τείχη της ψηλώνουν.

Και, ναι, είναι τιμή μου που είμαι ο ΜΟΝΟΣ Υπουργός Οικονομικών που δεν δανείστηκε 1 ευρώ, που δεν έβαλε 1 ευρώ νέους φόρους, που άφησε πίσω του το χρέος 11 δις μικρότερο απ’ ότι το βρήκε, που τον μίσησαν οι δανειστές επειδή αρνιόταν να δανειστεί κι άλλα για να προσποιηθούν ότι τους αποπληρώνουμε την ώρα που μας λεηλατούν, την ώρα που τα παιδιά μας φεύγουν στο εξωτερικό.

Τολμάτε να μιλάτε για braindrain; Ποιοι; Εσείς που το προκαλέσατε;

Τολμάτε να μιλάτε για braingain σήμερα; Την ώρα που φεύγουν όλο και περισσότερα παιδιά μη προνομιούχα αλλά βέβαια, βεβαίως-βεβαίως, επιστρέφουν τα παιδιά της ολιγαρχίας ώστε να συμμετάσχουν κι αυτά στο Μεγάλο Φαγοπότι της Μητσοτάκης Α.Ε.;

Θέλετε να μιλήσουμε για το 2015, κάντε εξεταστική επιτροπή, δεν σας κοτάει όμως γιατί την αλήθεια την διαστρεβλώνετε, όπως κάνετε σε όλα.

Από μια μεριά βέβαια, τίποτα το καινούργιο. Θα υποκύψω στον πειρασμό να μοιραστώ μαζί σας ένα κείμενο που γράφτηκε πριν 171 χρόνια:

«Η ομάδα της αστικής τάξης που κυβερνά και νομοθετείστα Κοινοβούλια, έχει άμεσο συμφέρον στην καταχρέωση του κράτους. Το κρατικό έλλειμα, αυτό ήταν ίσα-ίσα το καθαυτό αντικείμενο της κερδοσκοπίας της και η κύρια πηγή του πλουτισμού της.

Κάθε χρόνο κι από ένα νέο έλλειμα. Ύστερα από κάθε τέσσερα-πέντε χρόνια κι από ένα νέο δάνειο. Και κάθε νέο δάνειο προσφέρει στη χρηματική αριστοκρατία μια καινούργια ευκαιρία να κατακλέβει το κράτος, που κρατιέται τεχνικά στο χείλος της χρεωκοπίας — και που είναι υποχρεωμένο να διαπραγματεύεται με τους τραπεζίτες κάτω από τους πιο δυσμενείς όρους. […]

Τα τεράστια ποσά που κυλούν έτσι μέσα από τα χέρια του κράτους, δίνουν επί πλέον ευκαιρίες για δόλια συμβόλαια: προμηθειών, για δωροδοκίες, καταχρήσεις και για κάθε λογής μπαγαμποντιές.

Η εξαπάτηση του κράτους, όπως γίνεται χοντρικά με τα δάνεια, επαναλαμβάνεται και λιανικά στα δημόσια έργα. Οι σχέσεις ανάμεσα στη Βουλή και στην κυβέρνηση πολλαπλασιάζονται σά σχέσεις ανάμεσα σε ξεχωριστές διαχειρίσεις και σε ξεχωριστούς εργολάβους».

ΚΑΡΟΛΟΣ ΜΑΡΞ, «Οι ταξικοί αγώνες στη Γαλλία 1848-1850» (1850).

Έτσι είναι, όσο περισσότερο τα πράγματα αλλάζουν τόσο πιο ίδια γίνονται.

Δευτέρα 1η Νοεμβρίου στο COP26 ο Πρωθυπουγρός δέσμευσε τη χώρα στον αξιοθαύμαστο στόχο του 65% μείωσης των εκπομπών αερίων που μετατρέπουν τον πλανήτη σε θερμοκήπιο.

1 ΑΕΠ δηλαδή ως το 2030, πού είναι αυτό στον Προϋπολογισμό σας κ.Σταϊκούρα;

Μόνος τρόπος για να γίνει κάτι τέτοιο, είναι να υπάρξουν ξεκάθαρα κίνητρα σε καταναλωτές και παραγωγούς να στραφούν σε αγαθά και μεθόδους παραγωγής που μειώνουν τους ρύπους. Αυτό χρειάζεται κοινωνική και λαϊκή αποδοχή. ‘Ενας φόρος στον άνθρακα όχι για νέα έσοδα, ούτε ευρώ στο κράτος, όλα πίσω στην κοινωνία, επιδοτήσεις για φτωχότερους ώστε να αγοράσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, φωτοβολταϊκά στις ταράτσες, επιδοτήσεις για το πρόγραμμα μόνωσης κλπ.

4η Νοεμβρίου σας ρώτησα: Θα συμπεριλάβετε στον Προϋπολογισμό σας αυτό τον απαραίτητο Περιβαλλοντολογικό Αναδιανεμητικό Φόρο Άνθρακα ΠΑΦ;

Σήμερα βλέπουμε την απάντηση: Όχι!

Η «Μητσοτάκης ΑΕ» προτιμά να δει τα δάση μας να γίνονται στάχτη, τον πλανήτη να απανθρακώνεται, παρά να εφαρμόσει έναν τέτοιο αναδιανεμητικό φόρο ο οποίος θα επιβάλει στους έχοντες να πληρώσουν για την πράσινη μετάβαση.

Είτε θα ξεκληρίσετε τους πολλούς είτε θα αθετήσετε την δέσμευσή σας στη διεθνή κοινότητα. Ή λίγο κι από τα δύο.

Αυτός είναι ο κ. Μητσοτάκης: Κάλπικους λόγους στο εξωτερικό, διασύρει την αξιοπιστία της χώρας αναλαμβάνοντας δεσμεύσεις προς ξένους τις οποίες δεν σκοπεύει να υλοποιήσει.

Κύριε Μητσοτάκη, δεν υπονομεύετε μόνο την οικονομική βιωσιμότητα της πατρίδας, των πολλών, της Ελλάδας.

Με την εξοικονόμηση της αλήθειας στην οποία είστε ταγμένος υπονομεύετε τον Πολιτικό Πολιτισμό.

Είτε με τα ΤRΟΙΚΟ-GREEKstatistics της ΕΛΣΤΑΤ και του οικονομικού σας επιτελείου, με τα οποία αποκρύπτεται τον ελληνικό λαό την ΝΕΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ που ζει στο πετσί του, τον πραγματικό πληθωρισμό που τον κρατά ξύπνιο τα βράδια.

Είτε εμμένοντας, κόντρα στις μελέτες των δικών σας επιστημονικών συμβούλων, ότι το ΕΣΥ δεν χρειάζεται ενίσχυση, ότι τι σημασία έχει αν ο διασωληνωμένος είναι εντός ή εκτός ΜΕΘ;

Είτε αποκρύπτοντας από τον ελληνικό λαό, από τούτο εδώ το Κοινοβούλιο, το τεράστιο κόστος των πράσινων δεσμεύσεών σας στη Γλασκώβη.

Είτε αποκρύπτοντας χρέη υπέρ της ολιγαρχίας που φορτώνετε τον υπερχρεωμένο μικρομεσαίο.

Αποκαλύπτεστε ως κυβερνήτης που πραγματικά θεωρεί εαυτόν ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ της χώρας – θεωρείτε, και το δείχνετε καθημερινά, ότι δεν ισχύουν, για εσάς, οι κανόνες της επιστήμης, της λογικής, των αριθμών, της οικονομίας.

Αυτή η Κυβέρνηση, αυτός ο Πρωθυπουργός μεταξύ των αρχουσών τάξεων, διεθνώς, μόνο στη Λατινική Αμερική συναντά κανείς πολιτικό προσωπικό πιο απομονωμένο από τους πολίτες!

Πληρώνετε τα κανάλια της λίστας Πέτσα να σας παρουσιάζουν όπως, κοροϊδευτικά έλεγε ο Σωκράτης, ως ΙΣΟΘΕΟ – κι έτσι κάθε φορά που βγαίνετε σε ξένο κανάλι, αντιμέτωπος με ξένους δημοσιογράφους, όπως πρόσφατα με την Christiane Amanpοur, διασύρεστε.

Περιφέρεστε ως ένας Πορφυρογέννητος Πρωθυπουργός που, έξω, εκλιπαρεί τους πολυχρονεμένους αφέντες της Φρανκφούρτης: δανείστε μας κι άλλα υπέρ των δικών μας κι εμείς θα λεηλατήσουμε τους κολλήγους της Χρεοδουλοπαροικίας, έχουν κι άλλα να δώσουν – και μη φοβάστε θα συγκρατήσουμε την οργή τους με φιλοδωρήματα στους συνταξιούχους, κι από εδώ κι από εκεί.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές, αυτός ο Προϋπολογισμός είναι ιδανική ευκαιρία να αναλάβουμε την ευθύνη να καταθέσουμε ΜΟΜΦΗ σε αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση.

Μομφή για τα ΤΡΟΪΚΟ-Greek Statistics.

Μομφή που με πρόθεση άφησαν ΑΝΟΧΥΡΩΤΟ το ΕΣΥ.

Μομφή για τη ΝΕΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ που φέρνει η ΑΚΡΙΒΕΙΑ.

Μομφή για την νέα έξαρση της Κρίσης Χρέους που είναι προ των πυλών.

Μομφή για την παράδοση κομβικών υπουργείων στην Ακροδεξιά.

Μομφή για τη σπατάλη μεγάλων ευκαιριών μιας φιλο-λαϊκής πράσινης βιομηχανικής επανάστασης.

Μομφή, εν τέλει, για την αισθητική σας.

Κύριε Τσίπρα, εμείς, το ΜέΡΑ25, δεν έχουμε τον αριθμό των βουλευτών που απαιτούνται για να καταθέσουμε ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ, ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ στην κυβέρνηση.

Εσείς τους έχετε.

Αν Όχι Τώρα, Πότε;»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου