Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η ΠΟΕΔΗΝ: «40-50 κλίνες ΜΕΘ κενές καθημερινά»! - Ολόκληρη η μηνυτήρια αναφορά της ΠΟΕΔΗΝ

ΠΟΕΔΗΝ, κλίνες ΜΕΘ, ΩΙΠ ΜΕΘ, Μιχάλης Γιαννάκος, Εισαγγελία Αρείου Πάγου,
Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 15/12 ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος για να καταθέσει τα στοιχεία που αναφέρει ότι έχει το σωματείο του σχετικά με τις VIP ΜΕΘ...

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά για την ύπαρξη VIP ΜΕΘ εν μέσω έξαρσης του κορωνοϊού.


Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 15/12 ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος για να καταθέσει τα στοιχεία που αναφέρει ότι έχει το σωματείο του σχετικά με τις VIP ΜΕΘ, σε μια υπόθεση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και έχει απασχολήσει εντόνως την πολιτική επικαιρότητα.

Η μηνυτήρια αναφορά της ΠΟΕΔΗΝ έρχεται σε μια ημέρα όπου αποκαλύφθηκε και η μελέτη-χαστούκι για την κυβέρνηση από τους Σωτήρη Τσιόδρα και Θεόδωρο Λύτρα για τη θνητότητα των διασωληνωμένων ασθενών σε σχέση με το φόρτο του συστήματος υγείας.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημείωσε ότι «δεν παίρνουμε ούτε γράμμα πίσω και θα το αποδείξουμε», αναφέροντας ότι υπάρχουν στοιχεία πως 40 με 50 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν καθημερινά κενές και δεν έχουν ενταχθεί στο σύστημα, για να προσθέσει ότι κατέθεσε και στοιχεία για προνομιακή μεταχείριση επωνύμων.

«Δεν φοβόμαστε απολύτως τίποτα»
είπε για να προσθέσει «Εμείς σήμερα θα καταθέσουμε αναφορά στον εισαγγελέα με συγκεκριμένα στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας. Όχι στιγμιαία, κάθε μέρα, κάθε στιγμή προκύπτει ότι υπάρχουν 40 με 50 κρεβάτια κενά ΜΕΘ, και υπάρχουν 120 και πλέον διασωληνωμένοι εκτός. Να μας πει ο κ. Πλεύρης, αφού υπάρχουν αυτά τα κρεβάτια κενά κάθε ώρα, κάθε μέρα, κάθε στιγμή γιατί δεν γεμίζουν με τους δεκάδες διασωληνωμένους που είναι εκτός;» τόνισε.

«Δεν είναι δυνατόν να διασωληνώνεται ασθενής, να παίρνει σειρά προτεραιότητας και να έρχεται η σειρά του μετά τον θάνατο. Όλα αυτά θα πρέπει να διερευνηθούν από τον εισαγγελέα» υπογράμμισε σε άλλο σημείο Μιχ. Γιαννάκος.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Αφροδίτη Ρέτζιου, τόνισε ότι «δεκάδες εκατοντάδες θάνατοι από κορωνοιο θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν το δημόσιο σύστημα υγείας είχε ενισχυθεί. Δεν υπάρχει κανείς από τον ιατρικό κόσμο που να μην του έχει προκαλέσει οργή το γεγονός με Μητροπολίτη» προσθέτοντας πως «είτε κάποιος είναι μητροπολίτης, είτε είναι μετανάστης πρέπει να έχει την ίδια μεταχείριση».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα από την εισαγγελία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις καταγγελίες αυτές, ενώ η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας επιμένουν πως πρόκειται για fake news και συκοφαντίες.

Ολόκληρη η μηνυτήρια αναφορά – Τα στοιχεία για ΜΕΘ και διασωληνωμένους

Το τι περιελάμβανε η αναφορά που κατέθεσε η ΠΟΕΔΗΝ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την κατάσταση στις ΜΕΘ, εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της, Μιχάλης Γιαννάκος, μετά την υπόθεση περί VIP ΜΕΘ που προκάλεσαν την παρέμβαση τόσο των Εισαγγελιών Αθηνών – Θεσσαλονίκης και οι οποίες διέταξαν προκαταρκτική εξέταση, όσο και του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, που τον κατήγγειλε με μηνυτήρια αναφορά στον Αρειο Πάγο για fake news.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «Με την αναφορά μας ζητάμε από τον κύριο Εισαγγελέα να διερευνήσει τον λόγο για τον οποίο παρά το γεγονός, ότι από τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου και του ΕΟΔΥ οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ είναι περισσότεροι των διαθέσιμων κλινών, ένας σημαντικός αριθμός κλινών ανά ημέρα (από 39-58) εμφανίζεται διαθέσιμος».

Η ΠΟΕΔΗΝ παρέθεσε και στοιχεία για τους διασωληνωμένους και τις διαθέσιμες κλίνες.

«Στις 11/12/2021 από την επίσημη ημερήσια έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης λοίμωξης με το νέο κορωνοϊό (COVID 19), που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ προκύπτει, ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 705. Την ίδια ημέρα, στο σύστημα του Υπουργείου Υγείας από τις συνολικά 660 διαθέσιμες κλίνες εμφανίζονται καλυμμένες οι 602. Ασθενείς νοσηλευόμενοι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ: 103. Κενές κλίνες: 58. Στις 12/12/2021 από την επίσημη ημερήσια έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης λοίμωξης με το νέο κορωνοϊό (COVID 19), που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ προκύπτει, ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 708.

Την ίδια ημέρα, στο σύστημα του Υπουργείου Υγείας από τις συνολικά 660 διαθέσιμες κλίνες εμφανίζονται καλυμμένες οι 604. Ασθενείς νοσηλευόμενοι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ: 104. Κενές κλίνες: 56. Στις 13/12/2021 από την επίσημη ημερήσια έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης λοίμωξης με το νέο κορωνοϊό (COVID 19), που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ προκύπτει, ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 709. Την ίδια ημέρα, στο σύστημα του Υπουργείου Υγείας από τις συνολικά 664 διαθέσιμες κλίνες εμφανίζονται καλυμμένες οι 625. Ασθενείς νοσηλευόμενοι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ: 84. Κενές κλίνες: 39».

Παράλληλα, στην αναφορά εκθέτονται με βάση επιστημονικά στοιχεία και τοποθετήσεις επιστημόνων, τους κινδύνους, που αντιμετωπίζουν οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, πράγμα, το οποίο αποτελεί και την μεγαλύτερη αγωνία μας, αφού εν μέσω της πανδημίας, δεκάδες συνάνθρωποι μας βρίσκονται να δίνουν μάχη για την ζωή τους, με άνισους όρους, χωρίς την αναγκαία μέριμνα της Πολιτείας.

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει ανακύψει λόγω της εισαγωγής του Μητροπολίτη Αιτωλίας στην ΜΕΘ του Ευαγγελισμού κατόπιν και των καταγγελιών της συζύγου του 58χρονου ασθενούς, που επί σειρά ημερών παρέμενε διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ στο Νοσοκομείο του Αγρινίου και ζητήθηκε να ερευνηθούν, όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και για συγκεκριμένους «επώνυμους» ασθενείς με COVID 19, που νοσηλεύονται ή νοσηλεύτηκαν στην ΜΕΘ συγκεκριμένων Νοσοκομείων, στα οποία διεκομίσθησαν ακόμα και μέσω αεροδιακομιδής από διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

«Επειδή κάποιοι θα σπεύσουν να κατηγορήσουν την ΠΟΕΔΗΝ, όπως κάνουν πάντοτε, στην αναφορά μας ζητάμε την εξέταση 40 μαρτύρων, ιατρών, εντατικολόγων, επιστημόνων υγείας αλλά και εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων, οι οποίοι μπορούν να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία, που προσκομίσαμε και να δώσουν στις αρμόδιες αρχές την πραγματική εικόνα της καταστάσεως. Και ο κατάλογος των μαρτύρων, που θα προτείνουμε δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ καταλήγοντας:

«Η ΠΟΕΔΗΝ δίνει καθημερινά την μάχη για την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας, για την διασφάλιση της υγείας των ασθενών των δημοσίων Νοσοκομείων και την ισότιμη πρόσβαση όλων στις υπηρεσίες υγείας, ζήτημα, που καθίσταται ακόμα πιο επιτακτικό στις συνθήκες της πανδημίας. Ζητάμε από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας να διερευνήσει τα στοιχεία, τα οποία με κόπο κάθε φορά συλλέγουμε και να κάνει το χρέος της απέναντι σε όλους τους Έλληνες Πολίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου