Αντόνιο Γκουτέρες: «Το σημερινό παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα επιβαρύνει τις ανισότητες και την αστάθεια»

ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, οικονομία, ανισότητες, αστάθεια,
«Το σημερινό παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα επιβαρύνει τις ανισότητες και την αστάθεια» δήλωσε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες σε πρόσφατη ομιλία του....
Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών προέτρεψε για τη λήψη μέτρων που θα οδηγήσουν στη μεταρρύθμιση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Ανισότητες και αστάθεια βλέπει στο υπάρχον.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην τελευταία του ομιλία για το 2021, την Πέμπτη, ζήτησε τη μεταρρύθμιση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, το οποίο έχει «υπερφορτίσει» τις ανισότητες και την αστάθεια σε όλο τον κόσμο.

«Το σημερινό παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα επιβαρύνει τις ανισότητες και την αστάθεια» δήλωσε ο Γκουτέρες.

Είπε ότι το υπάρχον σύστημα επιτρέπει στους οργανισμούς αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας να υπονομεύουν την ικανότητα των αναπτυσσόμενων χωρών με καλές προοπτικές ανάπτυξης να αποπληρώσουν το χρέος τους και να αντιμετωπίσουν τις αναπτυξιακές τους ανάγκες.

«Εντωμεταξύ, οι ανισότητες διευρύνονται συνεχώς. Η κοινωνική αναταραχή και η πόλωση συνεχίζουν να αυξάνονται… Αυτό είναι μια πυριτιδαποθήκη για κοινωνικές αναταραχές και αστάθεια. Αποτελεί σαφή κίνδυνο για τους δημοκρατικούς θεσμούς» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου