Κώστας Σκανδαλίδης: «Είναι λάθος να υποκαθιστά οποιοσδήποτε άλλος τον αρχηγό στη Βουλή»

Κώστας Σκανδαλίδης. ΚΙΝΑΛ, ΠΑΣΟΚ, εσωκομματικές εκλογές, Κοινοβουλευτική εκπροσώπηση,
Το δικό του στίγμα ενόψει των εκλογών, της δεύτερης Κυριακής στο Κίνημα Αλλαγής, καταθέτει ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης χαρακτηρίζει «τεράστια προίκα για το κίνημα μας και τον επόμενο πρόεδρο» την «αθρόα προσέλευση» εκατοντάδων ψηφοφόρων, ενώ προβλέπει ότι και αυτή τη φορά θα ξεπεράσουν τις 200 χιλιάδες, όσοι προσέλθουν στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου αρχηγο

«Την περασμένη Κυριακή είχα πει ότι θα έρθουν 250 χιλιάδες και πάνω. Τώρα νομίζω ότι θα ξεπεράσουν τις 200 χιλιάδες. Είναι μια εκλογή που δείχνει μια δύναμη καινούργια που βγαίνει από τα κάτω, από τη βάση μας, που είναι πάρα πολύ σημαντική και νομίζω ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος θα έχει όλη τη δυνατότητα να τη μετατρέψει σε μια πραγματικά πολιτική δύναμη ισχυρή, που θα οδηγήσει την παράταξη μας στις επόμενες εκλογές με την ανασυγκρότηση του χώρου. Πιστεύω ότι αυτό θα είναι μια εξέλιξη που όλοι την περιμέναμε πολλά χρόνια και τώρα φαίνεται για πρώτη φορά ότι είμαστε όχι απλά στο επίκεντρο αλλά έχουμε και την υποκειμενική και την αντικειμενική δυνατότητα να πάμε ψηλά», δήλωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης σε συνέντευξη του στην Τηλεόραση της Βουλής.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και εκ των εμπειρότερων κοινοβουλευτικά, ερωτηθείς για το ποιος θα μιλήσει στη συζήτηση του προϋπολογισμού την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, είπε «μα, ακόμα δεν έχουμε εκλέξει αρχηγό. Αυτές είναι εικασίες». Ενώ στην επισήμανση ότι ο ένας υποψήφιος είναι στην Ευρωβουλή, απάντησε ότι «όταν δεν μιλά ο ίδιος (ο αρχηγός), προφανώς το να τον υποκαθιστά οποιοσδήποτε άλλος νομίζω θα είναι λάθος».

Στην ερώτηση αν είναι μόνο ηλικιακή η ανανέωση ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε ότι «προφανώς και δεν είναι μόνο ηλικιακή η ανανέωση καθώς και οι δύο αυτή την εβδομάδα και ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Ανδρουλάκης μιλάνε για ανανέωση. Είναι όμως και ηλικιακό. Διάβαζα σήμερα και έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία αυτό, ότι αυτοί που ήταν μέχρι 39-40 χρόνων, ήταν το 25% των 270 χιλιάδων ψηφοφόρων. Το ότι προσελκύσαμε τη νέα γενιά, εκεί που ήταν πολύ μικρή τα προηγούμενα χρόνια η δική μας αντιπροσώπευση, είναι κάτι πολύ σημαντικό. Κι αυτό δίνει τη δύναμη της ανανέωσης την επόμενη ημέρα. Εννοώ συνολικά της παράταξης», σημείωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου