Ρωσία: Προειδοποιεί με «πυραυλική κρίση» την Ευρώπη (video)

ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ρωσία, Ουκρανία, Γεωργία, Βλαντιμίρ Πούτιν, Τζο Μπάιντεν, Γενς Στόλτενμπεργκ,
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ζήτησε, επίσης, από το ΝΑΤΟ να μην αναπτύσσει στρατιωτικές δυνάμεις σε χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία...


Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας.

Χθες, Παρασκευή, η Μόσχα ζήτησε από το ΝΑΤΟ να ανακαλέσει τη δέσμευση που είχε αναλάβει το 2008, απέναντι σε Ουκρανία και Γεωργία, ότι μία μέρα θα γίνουν μέλη της Συμμαχίας. Είναι η πρώτη συγκεκριμένη πρόταση από την πλευρά του Κρεμλίνου, μετά τη συνομιλία Πούτιν- Μπάιντεν κατά την οποία ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε «δεσμευτικές εγγυήσεις» ότι το ΝΑΤΟ θα μείνει μακριά από την Ουκρανία.

Το αίτημα απέρριψαν, κατηγορηματικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.


«Η θέση του ΝΑΤΟ σε ότι αφορά στη σχέση μας με την Ουκρανία παραμένει αμετάβλητη»
ξεκαθάρισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ. «Είναι μία βασική αρχή ότι κάθε έθνος έχει το δικαίωμα να διαλέξει το δικό του δρόμο. Αυτό έχει κατοχυρωθεί σε πολλά έγγραφα και συμφωνίες που και η ίδια η Ρωσία έχει υπογράψει» και κατέληξε:

«Η σχέση του ΝΑΤΟ με την Ουκρανία θα αποφασιστεί από τους 30 συμμάχους στο ΝΑΤΟ και την Ουκρανία, από κανέναν άλλον.»

Μόσχα: Προειδοποιήσεις για πυραυλική κρίση στην Ευρώπη

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ζήτησε, επίσης, από το ΝΑΤΟ να μην αναπτύσσει στρατιωτικές δυνάμεις σε χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία.

«Πριν είναι πολύ αργά, πρέπει να αποφύγουμε μία νέα κρίση πυραύλων στην Ευρώπη» είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμκοφ. «Η εμφάνιση πυραύλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς σε αυτή την περιοχή είναι απαράδεκτη, είναι ένας άμεσος δρόμος για την επιτάχυνση της αντιπαράθεσης.»

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ρωσικά μαχητικά αναχαίτισαν στρατιωτικά αεροσκάφη της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών που παραβίασαν τον ρωσικό εναέριο χώρο στη Μαύρη Θάλασσα.
euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δείτε το

Ο πρόεδρος της ΚΟ της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Αλέξης Χαρίτσης, στο ATTICA TV