Γιώργος Παπανδρέου στην ΕΡΤ: «Αν εκλεγεί ο κ. Ανδρουλάκης θα υπάρξει κενό εξουσίας στη Βουλή» (video)

ΚΙΝΑΛ, εσωκομματικές εκλογές, Γιώργος Παπανδρέου, Νίκος Ανδρουλάκης,
Ο Γιώργος Παπανδρέου, στη συνέντευξή  του στην ΕΡΤ1, υπογράμμισε για άλλη μια φορά την ανάγκη για ανανέωση της παράταξης ώστε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έχει μπροστά της η χώρα, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να την εγγυηθεί εκείνος, καθώς η ανανέωση γι’ αυτόν είναι στάση ζωής

Στην τελική ευθεία για τον δεύτερο γύρο στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1 «ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΙ» για τις προκλήσεις της επόμενης μέρας στο Κίνημα Αλλαγής και τον συνυποψήφιό του Νίκο Ανδρουλάκη. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «το πρόβλημα του λαού δεν είναι ποιος θα πάρει τις καρέκλες, αλλά ποιος θα είναι κοντά στην κοινωνία και τα προβλήματά της». «Εγώ μπορώ να εγγυηθώ ότι θα κάνω και πάλι την παράταξη μεγάλη και ισχυρή και θα την οδηγήσω σε μια δημοκρατική και μεταρρυθμιστική πορεία, όπως και τη χώρα», υπογράμμισε.


Αναφερόμενος στον συνυποψήφιό του Νίκο Ανδρουλάκη είπε πως δεν είναι ο άνθρωπος που μπορεί να αναδείξει την παράταξη και τα προβλήματα που έχει η ίδια, αλλά και αυτά που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Και συμφώνησε με την άποψη του κ. Λοβέρδου για εκείνον, επισημαίνοντας πως αν εκλεγεί ο κ. Ανδρουλάκης Θα υπάρξει κενό εξουσίας στη Βουλή, καθώς θα παραμείνει στην Ευρωβουλή και δεν θα υπάρχει ουσιαστική εκπροσώπηση της παράταξης. Αφήνει ανοιχτό το πεδίο μάχης στους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα στη Βουλή, έχοντας μπροστά μας εκλογές, είπε και πρόσθεσε ότι «το θέμα είναι η λύση των προβλημάτων όχι η μοιρασιά της εξουσίας».

Ερωτηθείς για τη στήριξη του Ανδρέα Λοβέρδου στον Νίκο Ανδρουλάκη, τόνισε ότι «οι πολίτες είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν τι θέλουν. Δεν είναι χειραγωγήσιμοι. Δεν είναι κοπάδι», ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέφερε ότι έχει μιλήσει με όλους τους συνυποψηφίους του και τους έδωσε συγχαρητήρια για τη συμμετοχή τους, ωστόσο – όπως είπε- δεν τούς ζήτησε να τον υποστηρίξουν την επόμενη Κυριακή.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε για άλλη μια φορά την ανάγκη για ανανέωση της παράταξης ώστε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έχει μπροστά της η χώρα, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να την εγγυηθεί εκείνος, καθώς η ανανέωση γι’ αυτόν είναι στάση ζωής, θέμα ιδεών και πως οι ιδέες του ήταν πάντα ανανεωτικές, προσθέτοντας πως την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός είχε σπάσει αρκετές στέρεες αντιλήψεις και έφερε ως παράδειγμα την άυλη συνταγογράφηση, την πρόταση για βασικό μισθό των 750 ευρώ κ.ά.

Ανέφερε δε ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν έχει μιλήσει για το πού θέλει να οδηγήσει την παράταξη παρά μόνο για κοινοτική συνεργασία. «Είναι μεγάλος λάθος αυτή τη στιγμή να μιλάμε για συνεργασίες», είπε και πρόσθεσε ότι δεν βλέπει να υπάρχει έδαφος συνεργασίας με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, σημείωσε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα δεν τον θέλουν για πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ γιατί μόνο εκείνος μπορεί να ενισχύσει την παράταξη και να διευρυνθεί στα άλλα κόμματα. Ο κόσμος το ξέρει αυτό, υπογράμμισε.

Για τη διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ των δύο υποψηφίων, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι θέλει να γίνει ένα ουσιαστικό debate, χωρίς χρονικό περιορισμό ώστε να παρουσιάσουν το όραμά τους για το ποια παράταξη θέλουν. Αυτό όπως είπε ήταν και το κριτήριο που τον οδήγησε στην απόφαση να μην πάρει μέρος στο προηγούμενο debate καθώς οι υποψήφιοι ήταν πολλοί και δεν θα δινόταν ο σωστός χρόνος για τον καθένα ώστε να αναπτύξουν τις θέσεις τους.
πηγή: ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου