Γάλλοι ερευνητές ανίχνευσαν μια νέα παραλλαγή Covid-19 που ονομάζεται «IHU» η "variant Cameroonian"

Παραλλαγή "IHU", Παραλλαγή "Καμερούν", Γαλλία, Prof. Philippe Colson, Mediterranee Infection Hospital,

Γάλλοι ερευνητές εντόπισαν μια νέα παραλλαγή Covid, πιθανή προέλευση το Kαμερούν την οποία ονόμασαν προσωρινά ως «IHU»

Η νέα παραλλαγή από την γενεαλογία που ονομάζεται B.1.640.2 πιστεύεται ότι έχει μολύνει 12 άτομα στη νοτιοανατολική Γαλλία, σύμφωνα με μια μελέτη που δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους και υποστηρίζεται από τη γαλλική κυβέρνηση.

«Για δώδεκα ασθενείς θετικούς στον SARS-CoV που ζουν στην ίδια γεωγραφική περιοχή της νοτιοανατολικής Γαλλίας, ο έλεγχος qPCR που εξετάστηκε για μεταλλάξεις που σχετίζονται με παραλλαγές έδειξε έναν άτυπο συνδυασμό», δήλωσε ο Philippe Colson, από το IHU Mediterranee Infection, Μασσαλία, Γαλλία.

Ωστόσο, "είναι πολύ νωρίς για εικασίες σχετικά με τα ιολογικά, επιδημιολογικά ή κλινικά χαρακτηριστικά αυτής της παραλλαγής του IHU με βάση αυτά τα 12 κρούσματα", δήλωσε ο Κόλσον.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η περίπτωση δείκτη (ο πρώτος ασθενής) ήταν ένας εμβολιασμένος ενήλικας που είχε επιστρέψει στη Γαλλία από ένα ταξίδι στο Καμερούν, στην κεντρική Αφρική.

Τρεις ημέρες μετά την επιστροφή του εμφάνισε ήπια αναπνευστικά συμπτώματα. Το ρινοφαρυγγικό δείγμα του που συλλέχθηκε στα μέσα Νοεμβρίου 2021, «αποκάλυψε έναν άτυπο συνδυασμό που δεν αντιστοιχούσε στο μοτίβο της παραλλαγής Δέλτα που εμπλέκεται σχεδόν σε όλες τις λοιμώξεις του SARS-CoV-2 εκείνη την εποχή», και αργότερα και στον Όμικρον, δήλωσε ο Κόλσον.

Τα αναπνευστικά δείγματα που συλλέχθηκαν από επτά άλλους θετικούς στον SARS-CoV-2 ασθενείς που ζούσαν στην ίδια γεωγραφική περιοχή παρουσίασαν τον ίδιο συνδυασμό μεταλλάξεων που εξετάστηκαν από το qPCR. Ήταν δύο ενήλικες και πέντε παιδιά (κάτω των 15 ετών).

Τα αναπνευστικά δείγματα από αυτούς τους οκτώ ασθενείς εστάλησαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Mediterranee Infection για αλληλουχία γονιδιώματος SARS-CoV-2, όπως συνιστάται από τις γαλλικές αρχές δημόσιας υγείας.

Περαιτέρω δοκιμές οδήγησαν στην ταυτοποίηση του γονότυπου SARS-CoV-2. Η ανάλυση αποκάλυψε 46 μεταλλάξεις και 37 διαγραφές με αποτέλεσμα 30 αντικαταστάσεις αμινοξέων και 12 διαγραφές. Δεκατέσσερις αντικαταστάσεις αμινοξέων, συμπεριλαμβανομένων των N501Y και E484K, και 9 διαγραφές βρίσκονται στην πρωτεΐνη ακίδας.

"Αυτό το γονότυπο μοτίβο οδήγησε στη δημιουργία μιας νέας γενεαλογίας Pangolin που ονομάζεται B.1.640.2, η οποία είναι μια φυλογενετική αδελφή ομάδα στην παλιά γενεαλογία B.1.640 που μετονομάστηκε σε B.1.640.1. Και οι δύο γενεαλογία διαφέρουν κατά 25 αντικαταστάσεις νουκλεοτιδίων και 33 διαγραφές", ανέφερε η μελέτη.

"Το σύνολο μετάλλαξης και η φυλογενετική θέση των γονιδιωμάτων που λαμβάνονται εδώ δείχνουν, με βάση τον προηγούμενο ορισμό μας, μια νέα παραλλαγή που ονομάσαμε 'IHU'", δήλωσε ο Colson.

Πρόσθεσε ότι τα δεδομένα είναι "άλλο ένα παράδειγμα του απρόβλεπτου της εμφάνισης παραλλαγών του SARS-CoV-2".

"Συνολικά, αυτές οι παρατηρήσεις δείχνουν για άλλη μια φορά το απρόβλεπτο της εμφάνισης νέων παραλλαγών του SARS-CoV-2 και την εισαγωγή τους από το εξωτερικό, και αποτελούν παράδειγμα της δυσκολίας ελέγχου αυτής της εισαγωγής και της επακόλουθης εξάπλωσης", δήλωσε ο Κόλσον.

«Οι παραλλαγές του SARS-CoV-2 έχουν γίνει μείζονα ιολογική, επιδημιολογική και κλινική ανησυχία, ιδίως όσον αφορά τον κίνδυνο διαφυγής από την ανοσία που προκαλείται από το εμβόλιο. Η εμφάνιση της νέας παραλλαγής δικαιολογεί την αύξηση της γονιδιωματικής επιτήρησης του SARS-CoV-2", ανέφερε.

Εμφάνιση στη Νότια Γαλλία μιας νέας παραλλαγής του SARS-CoV-2 πιθανώς του "Καμερούν"

πηγή: διεθνή ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου