ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: «Δεκάδες χιλιάδες κρούσματα και νεκροί από την πανδημία και η κυβέρνηση απαντά με μέτρα κοροϊδία»

Λαϊκή Ενότητα, ΛΑΕ, πανδημία, κυβέρνηση,

Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι αδιαφορεί για την δημόσια υγεία, ο λαός όμως με τους αγώνες του μπορεί να την υπερασπιστεί και να επιβάλλει την εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων.

«Η κυβέρνηση στα δύο χρόνια της πανδημίας δεν έχει προβεί σε κανένα ουσιαστικό μέτρο, αδιαφορεί ακόμα και τώρα, που τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία και δεν προστατεύει τον λαό ούτε από την αισχροκέρδεια των ιδιωτικών εταιρειών, που κερδοσκοπούν ανενόχλητες με τις μάσκες υψηλής προστασίας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Γραφείυ Τύπου της ΛΑ.Ε, και συνεχίζει:

«Η απολυτοποίηση του αναγκαίου εμβολιασμού και η παρουσίαση του ως μοναδικό μέσον προστασίας, γίνεται μόνο για να απαλλαγεί η κυβέρνηση οποιασδήποτε άλλης ευθύνης για υλοποίηση μέτρων που είναι απολύτως αναγκαία για να σωθούν ανθρώπινες ζωές»

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, αναλυτικά:

Τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα, η αδιαφορία και οι αντιφάσεις της κυβέρνησης, σε συνδυασμό με την προσπάθεια διαμόρφωσης αντίληψης στους πολίτες περί τέλους της πανδημίας, αποδεικνύουν ότι η κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης δεν είναι μόνο αναποτελεσματική αλλά και επικίνδυνη.

Το επιχείρημα ότι η παραλλαγή ¨Ο¨ είναι μεν πιο μεταδοτική αλλά με πιο ήπια συμπτώματα νόσησης και άρα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, δεν στηρίζεται σε τεκμηριωμένα επιστημονικά δεδομένα, απλώς χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση ως άλλοθι για να εφησυχάσει τους πολίτες και να συνεχίσει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της.

Η κυβέρνηση στα δύο χρόνια της πανδημίας δεν έχει προβεί σε κανένα ουσιαστικό μέτρο, αδιαφορεί ακόμα και τώρα, που τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία και δεν προστατεύει τον λαό ούτε από την αισχροκέρδεια των ιδιωτικών εταιρειών, που κερδοσκοπούν ανενόχλητες με τις μάσκες υψηλής προστασίας.

Η απολυτοποίηση του αναγκαίου εμβολιασμού και η παρουσίαση του ως μοναδικό μέσον προστασίας, γίνεται μόνο για να απαλλαγεί η κυβέρνηση οποιασδήποτε άλλης ευθύνης για υλοποίηση μέτρων που είναι απολύτως αναγκαία για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Συγκεκριμένα

- Η ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας σε προσωπικό και υποδομές.

- Η άμεση επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας, ώστε να ενισχυθούν τα δημόσια νοσοκομεία στη μάχη κατά της πανδημίας.

- Μέτρα πρόληψης σε σχολεία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και χώρους δουλειάς με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές και καθημερινούς ελέγχους.

- Δωρεάν διάθεση στους πολίτες μέσων προστασίας, όπως test, μάσκες, για να μην επιβαρύνεται ο εργαζόμενος, που βλέπει καθημερινώς το εισόδημα του να εξανεμίζεται λόγω της ακρίβειας, με επιπλέον έξοδα.

Τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα, οι συνεχείς μεταλλάξεις, τις οποίες η Επιτροπή των Ειδικών και η κυβέρνηση όφειλαν να αναμένουν και μπορεί να συνεχισθούν, επιβάλλουν την άμεση λήψη των παραπάνω μέτρων.

Οποιαδήποτε καθυστέρηση είναι εγκληματική και μπορεί να οδηγήσει σε επιπλέον χιλιάδες νεκρούς.

Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι αδιαφορεί για την δημόσια υγεία, ο λαός όμως με τους αγώνες του μπορεί να την υπερασπιστεί και να επιβάλλει την εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων.

Γραφείο Τύπου
ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου