Η ομιλία Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή μέσω τηλεσύνδεσης - Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Βουλή, ομιλία Ζελένσκι,

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομιλία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μέσω τηλεσύνδεσης, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 7 Απριλίου, στις 12:00 το μεσημέρι και θα είναι διάρκειας 10-15 λεπτών...

Την επόμενη Πέμπτη στις 7 Απριλίου ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα μιλήσει μέσω τηλεσύνδεσης στην ελληνική Βουλή σε μία συμβολική κίνηση που θα πραγματοποιηθεί μετά από πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον κάλεσε να μιλήσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Δευτέρας η ομιλία του Ζελένσκι που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδσύνδεσης, θα ξεκινήσει γύρω στις 12:00 και θα έχει συνολική διάρκεια περίπου 10 - 15 λεπτών.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα υπάρχει μετάφραση στα ελληνικά και τα αγγλικά, θα απευθυνθεί πρόσκληση για να είναι παρόντες και οι 300 βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου. Σημειώνεται ότι από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας έχει μιλήσει σε πολλά κοινοβούλια ανά τον κόσμο.

Οι θέσεις των κομμάτων της Βουλής 

Την ομιλία του Ουκρανού πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής και την πρόσκληση Μητσοτάκη έχουν σχολιάσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ έχουν ταχθεί υπέρ, ενώ το ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι δεν θα παραβρεθεί στην ομιλία. Το ΜέΡΑ25 σημειώνει ότι θα εκπροσωπηθεί, ωστόσο επιτίθεται στον πρωθυπουργό για την μέχρι τώρα στάση του, ενώ η Ελληνική Λύση μιλά για «μονομερή ενέργεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου