Επτά χώρες της ΕΕ προτρέπουν τους πολίτες τους να μην συμμετάσχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία

Ουκρανία, Διεθνή Λεγεώνα, ΕΕ, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Βελγίο,

Η έκκληση εκδόθηκε από τους υπουργούς Δικαιοσύνης των χωρών-μελών της ΕΕ, Γαλλίας, Γερμανίας, Ολλανδίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Λουξεμβούργου και Βελγίου....

Επτά χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προέτρεψαν τη Δευτέρα (28 Μαρτίου) τους πολίτες τους να απόσχουν να συμμετάσχουν στην ουκρανική στρατιωτική αντίσταση ενάντια στα ρωσικά στρατεύματα εισβολής.

Η έκκληση εκδόθηκε από τους υπουργούς Δικαιοσύνης της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου και του Βελγίου.

Οι υπουργοί των επτά χωρών «αποθαρρύνουν ομόφωνα τους Ευρωπαίους πολίτες να ενταχθούν» στις τάξεις των εθελοντών μαχητών της «Διεθνούς Λεγεώνας» που κατευθύνονται στον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύτηκε μετά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στις 24 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε ανοιχτά τους ξένους να έρθουν σε βοήθεια της χώρας του ως μέρος μιας «Διεθνούς Λεγεώνας» που θα πολεμούσε δίπλα δίπλα με τους Ουκρανούς ενάντια στα ρωσικά στρατεύματα.

Στις 6 Μαρτίου, η Ουκρανία είπε ότι περίπου 20.000 άτομα είχαν απαντήσει στο κάλεσμά του.

«Προφανώς αποθαρρύνουμε τους ανθρώπους να ταξιδέψουν σε εμπόλεμη ζώνη», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανίν μετά από συνομιλίες με τους ομολόγους του στις Βρυξέλλες.

«Απ' όσο γνωρίζω, υπήρξαν πολύ λίγες αποχωρήσεις από τη Γαλλία που θα μπορούσαν να επιβεβαιωθούν… σχεδόν καμία», δήλωσε ο Νταρμανίν, η χώρα του οποίου ασκεί επί του παρόντος την προεδρία της 27-μελούς ΕΕ.
πηγή: euroactiv

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου