Η γρήγορη έκδοση των συντάξεων και ο κυκεώνας στον ΕΦΚΑ

Περικλής Νεάρχου, Πανελλήνια ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ,

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής φαίνεται να συμπεριφέρεται ως άλλος Οιδίπους. Είναι ο ίδιος ένοχος και υπεύθυνος για τον κυκεώνα που έχει δημιουργηθεί στον ΕΦΚΑ, με τους ατυχείς χειρισμούς και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του....


Περικλής Νεάρχου*

Συνεχίζοντας τους αυτοσχεδιασμούς για τη γρήγορη έκδοση των συντάξεων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής Κωστής Χατζηδάκης, εξέδωσε απόφαση για την άμεση έκδοση των συντάξεων και τον έλεγχο των δικαιολογητικών από τον ΕΦΚΑ εκ των υστέρων. Προηγήθηκαν και άλλοι πειραματισμοί, όπως η εισαγωγή ιδιωτών συμβούλων στον ΕΦΚΑ, με πολύ υψηλότερες αμοιβές και καταγγελίες για απαράδεκτη καθυστέρηση στην έκδοση 144 συντάξεων χηρείας στο Ταμείο Ναυτικών (ΝΑΤ) και πολλές άλλες κατηγορίες δυσλειτουργίας και κακοδιοικήσεως του κεντρικού φορέα κοινωνικών ασφαλίσεων ΕΦΚΑ.

Ο αρμόδιος υπουργός κατηγορεί ευθέως τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ για αδιαφορία, γραφειοκρατία και σκόπιμη προβολή κάθε είδους προσκομμάτων για τη μη διεκπεραίωση των εκκρεμών συντάξεων, με αποτέλεσμα η καθυστέρηση στην έκδοση των συντάξεων να μετατρέπεται σ’ ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει τους Έλληνες ασφαλισμένους.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής φαίνεται να συμπεριφέρεται ως άλλος Οιδίπους. Είναι ο ίδιος ένοχος και υπεύθυνος για τον κυκεώνα που έχει δημιουργηθεί στον ΕΦΚΑ, με τους ατυχείς χειρισμούς και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του, και αναζητεί ευθύνες και ενόχους αλλού.

Ο Έλληνας εργαζόμενος έχει το ιερό δικαίωμα να πάρει γρήγορα τη σύνταξή του, μετά το τέλος της εργασιακής του ζωής και αυτό το χρόνιο πρόβλημα των απαράδεκτων καθυστερήσεων στην έκδοση των συντάξεων πρέπει να λάβει τέλος. Υπάρχει σήμερα η κατάλληλη τεχνολογία για τη γρήγορη και ασφαλή διεκπεραίωση των δικαιολογητικών κάθε ασφαλισμένου. Το πρόβλημα των καθυστερήσεων δεν πρέπει να προστίθεται στο άλλο πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα των χαμηλών συντάξεων και των περικοπών τους.

Ο νεοφιλελεύθερος όμως υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής ανέλαβε την πρωτοβουλία για την εισαγωγή και μιας άλλης μεγάλης «αλλαγής» : την κατάργηση της Κυριακής ως αργίας. Αυτής που θέσπισε ο Μέγας Κωνσταντίνος από τις αρχές του Χριστιανισμού. Η αργία αυτή, υπό την κάλυψη του ιερού χαρακτήρα της, προστάτευσε την ανάπαυση από την εργασία ως ανθρώπινο δικαίωμα. Είναι ντροπή ο υπουργός μιας Κυβερνήσεως σε Χριστιανική Ορθόδοξη χώρα ν’ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την κατάργησή της τον 21ο αιώνα μ.Χ.

Η Πατριωτική Ένωση καταγγέλλει τον κυκεώνα στον ΕΦΚΑ και ζητά από την Κυβέρνηση να λύσει, επιτέλους, και τα υπάρχοντα λειτουργικά προβλήματα στον ΕΦΚΑ και το πρόβλημα των απαράδεκτων καθυστερήσεων στην έκδοση των συντάξεων.

Καταγγέλλει επίσης ως ανιστόρητη και απαράδεκτη την κατάργηση της αργίας της Κυριακής, που είναι συνυφασμένη όχι μόνο με ένα ιερό ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά και με τις Ορθόδοξες Χριστιανικές παραδόσεις και την ευσέβεια του Ελληνικού λαού.
_______________________________________

* Ο Περικλής Νεάρχου είναι Πρέσβυς ε.τ., Ιδρυτικό Μέλος της Πανελλήνια ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, Συγραφέας, Αρθρογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου