Ντμίτρι Πεσκόφ: «Η Ρωσία ελπίζει να τερματίσει την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία στο "προβλέψιμο μέλλον"»

Ρωσο-Ουκρανικός πόλεμος, Ντμίτρι Πεσκόφ,

Μιλώντας για τους λόγους για τους οποίους γίνονται αυτές οι προβλέψεις, ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε: «Η επιχείρηση συνεχίζεται και οι στόχοι επιτυγχάνονται».

«Γίνεται ουσιαστική δουλειά τόσο από τη στρατιωτική πλευρά, όσον αφορά την προώθηση της επιχείρησης, όσο και από την πλευρά των διαπραγματευτών που βρίσκονται στη διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους Ουκρανούς ομολόγους τους», είπε Ντμίτρι Πεσκόφ...

«Η Μόσχα ελπίζει ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα μπορούσε να τερματιστεί στο άμεσο μέλλον», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, σήμερα Παρασκευή.

Σχολίασε τη συνέντευξή του στο βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Sky News όπου νωρίτερα είχε πει ότι η Ρωσία ελπίζει ότι «η επιχείρηση θα επιτύχει τους στόχους της ή θα καταλήξει σε συνομιλίες μεταξύ ρωσικής και ουκρανικής αντιπροσωπείας τις επόμενες ημέρες, στο άμεσο μέλλον».

Όταν ρωτήθηκε αν θα μπορούσε πράγματι να είναι θέμα ημερών, ο Πεσκόφ είπε, «Μιλάμε για το προβλέψιμο μέλλον».

Μιλώντας για τους λόγους για τους οποίους γίνονται αυτές οι προβλέψεις, ο Πεσκόφ είπε: «Η επιχείρηση συνεχίζεται και οι στόχοι επιτυγχάνονται».

«Γίνεται ουσιαστική δουλειά τόσο από τη στρατιωτική πλευρά, όσον αφορά την προώθηση της επιχείρησης, όσο και από την πλευρά των διαπραγματευτών που βρίσκονται στη διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους Ουκρανούς ομολόγους τους», είπε.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ανακοινώσει στις 24 Φεβρουαρίου μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση ως απάντηση σε αίτημα για βοήθεια από τους αρχηγούς των δημοκρατιών του Ντονμπάς. Τόνισε ότι η Μόσχα δεν έχει σχέδια κατοχής ουκρανικών εδαφών, αλλά στοχεύει στην αποστρατιωτικοποίηση και αποναζισμό της χώρας.
πηγή: TASS Agency 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου