Η Κίνα δεν επιδιώκει ένα 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο, τάσσεται υπέρ της επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία μέσω της διπλωματίας.

ΓΟΥΑΝΓΚ ΓΟΥΕΝΜΠΙΝ, ΚΙΝΑ, ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ


«Ελπίζουμε ότι όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη θα επιδείξουν ψυχραιμία και θα αποτρέψουν την κλιμάκωση», τόνιζε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Γουάνγκ Γουένμπιν….

Οι κινεζικές αρχές δεν επιδιώκουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και τάσσονται υπέρ της επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία μέσω της διπλωματίας, δήλωσε χθες Τρίτη ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γουάνγκ Γουένμπιν (Wang Wenbin).

«Κανείς δεν θέλει να δει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, <…> είναι απαραίτητο να υποστηρίξουμε τη διαδικασία προώθησης των ειρηνευτικών συνομιλιών [μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας]», είπε σε μια ενημέρωση, απαντώντας σε ερώτηση δυτικού δημοσιογράφου για το πώς οι Κινέζοι. Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών αξιολογεί τα πρόσφατα λόγια του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για την απειλή του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με τον Γουάνγκ Γουένμπιν, η ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία δεν πρέπει να αφεθεί να παραταθεί. Επεσήμανε την ανάγκη να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες που θα μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα η ουκρανική σύγκρουση να επηρεάσει όχι μόνο την Ευρώπη αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

«Ελπίζουμε ότι όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη θα επιδείξουν ψυχραιμία και θα αποτρέψουν την κλιμάκωση», κατέληξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου