Γιάννης Οικονόμου: Απολογούμενος στην Κομισιόν και την Βέρα Γιούροβα για την Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα

Vera Jourova, αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Αξίες, Βέρα Γιούροβα, Γιάννης Οικονόμου, Διαφάνεια, ελευθεροτυπία, Ευρωπαία Επίτροπος, Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα,

Η αξιωματούχος της ΕΕ, Βέρα Γιούροβα, έθεσε όλη την ατζέντα των θεμάτων που δείχνουν ότι η ελευθεροτυπία στην Ελλάδα, πλήττεται, με τον Γιάννη Οικονόμου να απαντά ως απολογούμενος...

 Η Γιούροβα ζήτησε εξηγήσεις από τον Οικονόμου μεταξύ άλλων για την Ελευθερία του Τύπου, τις κρατικές διαφημίσεις και την έρευνα για τη δολοφονία Καραϊβάζ.

Υπό την επιτήρηση της Κομισιόν θα βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση καθώς ο Γιάννης Οικονόμου όπως φαίνεται δεν έπεισε την Βέρα Γιούροβα στη συνάντηση που είχαν.

Η αντιπρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε στις εκθέσεις που αποτελούν κόλαφο για την κυβέρνηση σχετικά με την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στη χώρα μας, αλλά και στις νομοθετικές εξελίξεις που σχετίζονται με την ποινικοποίηση της παραπληροφόρησης και τη διακυβέρνηση του εθνικού πρακτορείου Τύπου, δηλαδή του ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Βέρα Γιούροβα, η αντιπρόεδρος της Κομισιόν επέμεινε στη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη στην κατανομή των δημοσίων πόρων, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής διαφήμισης, μία αναφορά που θα μπορούσε να αποτελέσει αιχμή για τις λίστες Πέτσα.

Παράλληλα ρώτησε τον Γιάννη Οικονόμου σχετικά με την έρευνα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ και τη δράση για τη βελτίωση της προστασίας των δημοσιογράφων στην Ελλάδα, όπως υπογραμμίζεται στην έκθεση του 2021 για το κράτος δικαίου.

Η ανακοίνωση έκλεισε με την επισήμανση ότι «η αντιπρόεδρος Γιούροβα και ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Οικονόμου συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή για όλα αυτά τα θέματα» δείχνοντας ότι η Κομισιόν θα συνεχίζει να έχει την κυβέρνηση Μητσοτάκη υπό αυστηρή επιτήρηση.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Οικονόμου επιχείρησε να διαψεύσει τις εκθέσεις για την Ελευθερία του Τύπου που αδειάζουν την κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων και αυτή των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα. «Στην Ελλάδα η ελευθερία του Τύπου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη.

Ο πλουραλισμός και η υπεράσπιση του δημοσιογραφικού έργου κατοχυρώνονται τόσο θεσμικά, όσο και στην πράξη. Για αυτό και η χώρα μας συγκαταλέγεται στους πιο ενεργούς εταίρους της Ε.Ε., όσον αφορά τη συνδρομή των μελλοντικών πρωτοβουλιών της Επιτροπής» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου