EYBOIA: Ελάχιστα τα μέτρα προστασίας για το μοναδικό δάσος που απέμεινε (vid)

Δάση Κεντρικής Εύβοιας, ακαθάριστα, απροστάτευτα, Σύλλογος Εθελοντών Δασοπροστασίας, STAR- ΚΕ, Ιωάννα Καραγιάννη,

Πρόκειται για την περιοχή της Κεντρικής Εύβοιας γεμάτη από πεύκα και έλατα. Μέχρι σήμερα έχουν καθαριστεί μόνο το 50% των δασικών και αγροτικών δρόμων, ενώ το εσωτερικό του δάσους θυμίζει περισσότερο ζούγκλα αφού δεν έχει καθαριστεί τα τελευταία 30 χρόνια!


Ιωάννα Καραγιάννη

Για την προστασία του μοναδικού δάσους που έχει απομείνει στην Εύβοια αγωνιούν κάτοικοι και αρμόδιοι φορείς.

Πρόκειται για την περιοχή της Κεντρικής Εύβοιας γεμάτη από πεύκα και έλατα. Μέχρι σήμερα έχουν καθαριστεί μόνο το 50% των δασικών και αγροτικών δρόμων, ενώ το εσωτερικό του δάσους θυμίζει περισσότερο ζούγκλα αφού δεν έχει καθαριστεί τα τελευταία 30 χρόνια.


Σε διαρκείς περιπολίες είναι οι Σύλλογοι των Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας και Διάσωσης Ψαχνών και Μετοχίου.

Δυστυχώς όπως σημειώνουν δεν έχουν την έμπρακτη συμπαράσταση του κράτους για την κάλυψη του εξοπλισμού και των εκσυγχρονισμό των οχημάτων. Τις περισσότερες ανάγκες τις καλύπτουν από την τσέπη τους και από τον προσωπικό τους χρόνο. Επίσης, δεν έχει υλοποιηθεί η ανακοίνωση του πρωθυπουργού, μετά την καταστροφική φωτιά του Αυγούστου του 2021, ότι θα ενισχύσει επιπλέον την Κεντρική Εύβοια με πυροσβεστικά οχήματα.
_______________________________________________

* Η Ιωάννα Καραγιάννη, είναι δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, αρθρογράφος ανταποκριτής του STAR Κεντρικής Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου