Aλέξης Τσίπρας στην ΚΟ: «Πολιτική αλλαγή και ο εφιάλτης τέλος, ή εφιάλτης δίχως τέλος» το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών

ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Κοινοβουλευτική ομάδα, προεκλογική εκστρατεία, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,

 «Η απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη και η πολιτική αλλαγή είναι ανάγκη ζωής για την κοινωνική πλειοψηφία και τη χώρα» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι ο μόνος τρόπος για αυτά είναι «η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στις εκλογές με απλή αναλογική».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στον πρωθυπουργό δήλωσε ότι αποδίδει προκαταβολικά την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, που ο ίδιος προετοιμάζει, στο αντιπολιτευτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ. «Κρύβεται, με δυο λόγια, πίσω από την αντιπολίτευση για να δικαιολογήσει την κυβίστησή του» σημείωσε ο ίδιος 

«Αυτή η κυβέρνηση δεν αντέχει την αλήθεια. Είναι ο πιο επικίνδυνος εχθρός του Κ. Μητσοτάκη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι την «αλήθεια, εμείς την έχουμε και θα την έχουμε σημαία και στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση». 

Στη συνέχεια στο στόχαστρο της κριτικής του Αλέξη Τσίπρα προς την κυβέρνηση βρέθηκαν τα λάθη και οι πολιτικές επιλογές της στην αντιμετώπιση της πανδημίας, η ΙΧ εξωτερική πολιτική του Κ. Μητσοτάκη, η υπονόμευση της δημοκρατίας, η αστυνομική καταστολή, η απόπειρα εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης, και «η κατάληψη του κράτους και του ταμείου από γαλάζιες στρατιές». 

Ακόμη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στη επιλεκτική χρηματοδότηση ΜΜΕ με μόνο κριτήριο τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση καθώς και στην κατρακύλα της χώρας στα θέματα ελευθερίας του Τύπου.- 

«Είπα στην αρχή και το επαναλαμβάνω ότι αν για τον κ. Μητσοτάκη οι εκλογές είναι απόπειρα δραπέτευσης, για το λαό μας είναι ευκαιρία απαλλαγής από το καθεστώς που υπονομεύει τη δημοκρατία, διαβρώνει την οικονομία, οδηγεί τη χώρα σε τραγωδίες. Το δίλημμα των εκλογών που έχουμε μπροστά μας είναι απλό και ξεκάθαρο: Πολιτική Αλλαγή και ο εφιάλτης τέλος, ή εφιάλτης δίχως τέλος», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας. 

Καταλήγοντας, ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να πάψει να παίζει «κρυφτό» αναφορικά με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών και:

  • Να ανακοινώσει από τώρα την ημερομηνία των εκλογών, το Σεπτέμβρη.
  • Να ορίσει από τώρα τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, όπως το Σύνταγμα ορίζει.
  • Να θέσει σε διαρκή συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ώστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να έχουν πλήρη και διαρκή ενημέρωση για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα καθ' όλη τη προεκλογική περίοδο.
  • Να συσταθεί άμεσα η αρμόδια διακομματική επιτροπή και να επιβάλει δημοκρατικούς κανόνες ισότιμης προβολής των κομμάτων στα Μέσα Ενημέρωσης, στη πορεία προς τις εκλογές.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τα κυβερνητικά στελέχη να αφήσουν τα «αστεία περί παρατεταμένης αστάθειας που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο επειδή υπάρχει» καθώς «αυτοί από μόνοι τους τη δημιουργούν την αστάθεια» με τις διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. «Αυτές οι διαρροές και αυτές οι δηλώσεις είναι που έχουν οδηγήσει τα υπουργεία σε παράλυση». σημείωσε χαρακτηριστικά. 

«Η απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη και η πολιτική αλλαγή είναι ανάγκη ζωής για την κοινωνική πλειοψηφία και τη χώρα» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι ο μόνος τρόπος για αυτά είναι «η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στις εκλογές με απλή αναλογική». 

«Δεν έχουμε επιλογή παρά να κερδίσουμε» τόνισε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι θα είναι ένας «δύσκολος, αλλά όμορφος αγώνας». 

Οι βουλευτές πρέπει να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο όχι παρατώντας τον κοινοβούλιο, αλλά η παρουσία μας μέσα στην κοινωνία θα κερδίσουν τις εκλογές τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «αυτή τη φορά θα έχουμε την ενεργό συμμετοχή, τη στήριξη και τον ενθουσιασμό των 170.000 μελών μας»

Ο ίδιος χαρακτήρισε μεγάλο όπλο την αύξηση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ξεκαθαρίζοντας ότι πρέπει να δοθεί αγώνας «σε κάθε πεδίο, μέτωπο, γειτονιά, κοινωνική ομάδα, δρόμο, πλατεία, σπίτι. Θα τον δώσουμε όπως ξέρουμε να δίνουμε τους δύσκολους αγώνες. Και θα νικήσουμε για λογαριασμό της κοινωνίας και της πατρίδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου