Βλαντιμίρ Πούτιν: «Η ρωσική οικονομία θα ξεπεράσει τις "άστοχες" κυρώσεις της Δύσης»

SPIEF 25, Vladimir Putin, Βλαντίμιρ Πούτιν, Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης,

Ο Πούτιν ξεκίνησε την ομιλία του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης με μια μακρά καταγγελία χωρών που, όπως υποστηρίζει, θέλουν να αποδυναμώσουν τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Ρωσία εισέρχεται σε μια εποχή τεκτονικών αλλαγών ως ισχυρή και κυρίαρχη χώρα και σίγουρα θα εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που ανοίγονται, είπε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας στην ολομέλεια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF) την Παρασκευή. Το ΑΝΤΙΚΡΥ συγκέντρωσε τα βασικά σημεία του Ρώσου Προέδρου.

Για την παγκόσμια κρίση

Οι ίδιες οι αρχές της παγκόσμιας οικονομίας έχουν επηρεαστεί από τις ενέργειες των δυτικών χωρών: «Κρίσιμες επιχειρηματικές έννοιες όπως η επιχειρηματική φήμη, το απαραβίαστο της ιδιοκτησίας, η εμπιστοσύνη στα παγκόσμια νομίσματα έχουν υπονομευτεί σοβαρά. Δυστυχώς, έχουν υπονομευθεί από τους δυτικούς εταίρους μας. " Η κατάσταση άρχισε να επιδεινώνεται εδώ και πολύ καιρό και δεν ήταν «το αποτέλεσμα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στο Ντονμπάς». Ο κόσμος έχει εισέλθει σε μια εποχή "ριζικών αλλαγών" και δεν αφορά μόνο την οικονομία: "Οι διεθνείς θεσμοί καταρρέουν και οι εγγυήσεις ασφαλείας υποτιμώνται. Η Δύση αρνήθηκε κατηγορηματικά να εκπληρώσει τις προηγούμενες υποχρεώσεις της. Αποδείχθηκε ότι είναι απλά αδύνατο να καταλήξουμε σε οποιεσδήποτε νέες συμφωνίες μαζί της».

Στο τέλος του μονοπολικού κόσμου

Μια παγκόσμια τάξη που βασίζεται στα δόγματα της μονοπολικότητας είναι ασταθής. Η ίδια η έννοια είναι ελαττωματική που λέει ότι υπάρχει μόνο μία, αν και πολύ ισχυρή δύναμη «με περιορισμένο αριθμό στενών έμπιστων ανθρώπων», που ερμηνεύει τους κανόνες των επιχειρήσεων και των διεθνών σχέσεων προς το συμφέρον της όταν παραστεί ανάγκη.» «Μια παγκόσμια τάξη πραγμάτων που βασίζεται σε τέτοια δόγματα είναι σίγουρα ασταθές." Οι δυτικές ελίτ είναι σε μεγάλο βαθμό "προσκολλημένοι σε φαντάσματα του παρελθόντος", πιστεύοντας ότι η δυτική κυριαρχία είναι "ένα αμετάβλητο και αιώνιο πράγμα." "Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα".

Για τη μελλοντική παγκόσμια τάξη

Μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων εξακολουθεί να αναδύεται, αλλά είναι σαφές ότι οι κανόνες της θα δημιουργηθούν από εκείνους «που δεν κινούνται σε ένα μονοπάτι που χάραξαν άλλοι». «Μόνο ισχυρά και κυρίαρχα κράτη μπορούν να έχουν λόγο σε αυτή την αναδυόμενη παγκόσμια τάξη πραγμάτων ή θα πρέπει να γίνουν ή να παραμείνουν αποικίες χωρίς δικαιώματα», σημείωσε ο Πούτιν.
"Η Ρωσία μπαίνει στη νέα εποχή ως μια ισχυρή και κυρίαρχη χώρα. Θα φροντίσουμε να εκμεταλλευτούμε τις νέες τεράστιες ευκαιρίες που μας ανοίγει αυτή η εποχή και θα δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο".

Στη νέα παγκόσμια οικονομία

Τα παγκόσμια αποθέματα θα μεταφερθούν από δολάρια και ευρώ σε πραγματικούς πόρους, όπως τα τρόφιμα και τα εμπορεύματα: "Γιατί να ανταλλάσσουμε αγαθά με δολάρια και ευρώ που χάνουν την αξία τους; Το συμπέρασμα είναι ότι η οικονομία των φανταστικών οντοτήτων θα αντικατασταθεί από μια οικονομία πραγματικών αξιών και περιουσιακά στοιχεία».

Στις αρχές της ρωσικής οικονομίας

Το άνοιγμα και η εξάρτηση από την ελευθερία των επιχειρήσεων θα είναι οι βασικές αρχές της ρωσικής οικονομίας, σε συνδυασμό με μια υπεύθυνη και ισορροπημένη μακροοικονομική πολιτική. Η Μόσχα «δεν θα ακολουθήσει ποτέ τον δρόμο της αυτοαπομόνωσης και της αυταρχίας». «Κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία που στοχεύει στο όφελος της Ρωσίας θα πρέπει να έχει τη μέγιστη υποστήριξη και περιθώρια εφαρμογής». Η κοινωνική δικαιοσύνη θα είναι η τέταρτη αρχή, η προηγμένη ανάπτυξη υποδομών θα είναι η πέμπτη και η πραγματική τεχνολογική κυριαρχία θα είναι η έκτη. «Πρέπει να οικοδομήσουμε όλους τους τομείς της ζωής σε ένα εντελώς νέο τεχνολογικό επίπεδο».

Αποποινικοποίηση οικονομικών αδικημάτων

«Υπάρχει ανάγκη να υιοθετηθεί μια προσεκτική αλλά διεξοδική προσέγγιση για την αποποινικοποίηση των οικονομικών αδικημάτων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με δραστηριότητες χωρίς άδειες και διαπίστευση».

Επί βιομηχανικών στεγαστικών δανείων και μειωμένων επιτοκίων

Τα μειωμένα επιτόκια στεγαστικών δανείων θα μειωθούν περαιτέρω από 9% σε 7%, το πρόγραμμα θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι το τέλος του έτους. Ένα εντελώς νέο εργαλείο, ένα πρόγραμμα βιομηχανικών στεγαστικών δανείων με 5% ετησίως, θα ξεκινήσει στο άμεσο μέλλον για εταιρείες που σχεδιάζουν να αγοράσουν προκατασκευασμένες εγκαταστάσεις παραγωγής.

Για τις κυρώσεις και τις συνέπειές τους

Η Δύση έχει επιβάλει «παράφρονες και απερίσκεπτες» κυρώσεις στη Μόσχα, αλλά το «οικονομικό μπλιτζ-κριγκ <...> δεν είχε αρχικά καμία πιθανότητα επιτυχίας:» «Ομαλοποιούμε την οικονομική κατάσταση βήμα προς βήμα. <...> Δύσκολες προβλέψεις για το Οι προοπτικές της ρωσικής οικονομίας, που διαμορφώθηκαν την άνοιξη, απέτυχαν να βγουν έξω». Ειδικότερα, οι ρωσικές αρχές «κατέστειλαν ένα ξέσπασμα πληθωρισμού» καθώς οι ρυθμοί πληθωρισμού μειώθηκαν από το ανώτατο επίπεδο του 17,8% στο 16,7% και συνεχίζουν να πέφτουν. Το δημοσιονομικό πλεόνασμα ήταν τέσσερις φορές υψηλότερο τον Μάιο από πέρυσι. Ταυτόχρονα, οι κυρώσεις στη Ρωσία έχουν επιδεινώσει τα προβλήματα στις χώρες που τις ξεκίνησαν, καθώς οι άμεσες υπολογίσιμες απώλειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μόνο μπορεί να υπερβούν τα 400 δις δολάρια το επόμενο έτος. "

Για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει χάσει τελείως την πολιτική της κυριαρχία και οι γραφειοκρατικές ελίτ της χορεύουν στα μελωδία κάποιου άλλου, αποδεχόμενοι όλα όσα τους λένε οι ανώτεροί τους, βλάπτοντας τον πληθυσμό τους, την οικονομία τους και τη δική τους επιχείρηση». Οι ενέργειες των ευρωπαίων πολιτικών απλώς βαθαίνουν την ανισότητα στις χώρες τους, ενώ η απομάκρυνσή τους από την πραγματικότητα θα οδηγήσει σε έξαρση του λαϊκισμού, του ριζοσπαστισμού «και μια εναλλαγή των ελίτ στο εγγύς μέλλον».

Για την επιχείρηση στην Ουκρανία

«Όλοι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης σίγουρα θα επιτευχθούν, είναι εγγυημένο από το θάρρος και τη γενναιότητα των στρατευμάτων μας και την ενότητα της ρωσικής κοινωνίας, η υποστήριξη της οποίας δίνει δύναμη και εμπιστοσύνη στον στρατό και το ναυτικό της Ρωσίας». Το πρόβλημα των ουκρανικών εξαγωγών σιτηρών δεν υπάρχει. "Δεν δημιουργούμε κανένα εμπόδιο, για όνομα του Θεού! Δεν ήμασταν εμείς που φυτέψαμε ναρκοπέδιλα στα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας. Αφήστε τους να καθαρίσουν τις νάρκες και μετά να εξάγουν [τα σιτηρά], θα παρέχουμε μια ασφαλή διέλευση για πολιτικά πλοία. "

Για επενδύσεις στη Ρωσία

Οι μεγάλες επιχειρήσεις θα πρέπει να επενδύσουν στη χώρα τους όπως έκαναν οι επιχειρηματίες στη Ρωσική Αυτοκρατορία: «Η πραγματική διαρκής επιτυχία, η αίσθηση της αξιοπρέπειας και του αυτοσεβασμού έρχονται μόνο όταν κολλήσετε το μέλλον σας και το μέλλον των παιδιών σας στη χώρα σας».

Σε πιθανή επιστροφή στο παρελθόν

"Είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι μπορεί, ας πούμε, να το περιμένει σε μια περίοδο ταραχώδους αλλαγής, ότι όλα θα επανέλθουν όπως ήταν και όλα θα είναι όπως ήταν. Δεν θα γίνει!".

με πληροφορίες απο πρακτορίο TASS

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου