Σεργκέι Λαβρόφ: «Οι χώρες του Κόλπου δεν θα επιβάλουν κυρώσεις στη Ρωσία για την Ουκρανία» - Δηλώσεις από το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας,

Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν, Σεργκέι Λαβρόφ, Ρωσοουκρανικός πόλεμος, κυρώσεις, ΗΑΕ, Κουβέιτ, Κατάρ, Μπαχρέιν, Ριάντ,

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Πρίγκιπας Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν δήλωσε στον Λαβρόφ ότι το Βασίλειο είναι πρόθυμο να καταβάλει διπλωματικές προσπάθειες για να βοηθήσει στην επίλυση της σύγκρουσης.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Τετάρτη ότι οι χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (ΣΣΚ) δεν θα ενωθούν με τη Δύση στην επιβολή κυρώσεων στη Μόσχα για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

"Πτυχές της διεθνούς κατάστασης, οι οποίες σχετίζονται με τα γεγονότα που εκτυλίσσονται από τη Δύση γύρω από την Ουκρανία, είναι καλά κατανοητές από τους εταίρους μας από τα κράτη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου", δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Σαουδική Αραβία.

"Εκτιμούμε και επαναβεβαιώνουμε σήμερα για άλλη μια φορά (ότι είμαστε ευγνώμονες) για την ισορροπημένη θέση που λαμβάνουν απέναντι σε αυτό το ζήτημα σε διεθνή φόρουμ, και στην πράξη, αρνούμενοι να ενταχθούν στις παράνομες, μονομερείς δυτικές κυρώσεις που θεσπίστηκαν εναντίον της Ρωσίας", πρόσθεσε.

Η Ρωσία χτυπήθηκε με καταστροφικές κυρώσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Εν τω μεταξύ, οι χώρες του Κόλπου ζήτησαν πολιτική λύση. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Πρίγκιπας Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν δήλωσε στον Λαβρόφ ότι το Βασίλειο είναι πρόθυμο να καταβάλει διπλωματικές προσπάθειες για να βοηθήσει στην επίλυση της σύγκρουσης.

Ο Λαβρόφ συναντήθηκε με αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών από ΗΑΕ, Κουβέιτ, Κατάρ, Μπαχρέιν και Ομάν στο Ριάντ.

Ο Ρώσος διπλωμάτης δήλωσε ότι η Μόσχα και οι χώρες του Κόλπου σκόπευαν να αναπτύξουν περαιτέρω τη συνεργασία τους σε αντίθεση με τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ και των Ευρωπαίων συμμάχων τους για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

"Επαναβεβαιώσαμε την εστίασή μας στη συνολική ανάπτυξη της συνεργασίας μας, συμπεριλαμβανομένων των νέων συνθηκών που αναδύονται στην παγκόσμια οικονομία στο πλαίσιο των πολιτικών των Δυτικών συναδέλφων μας", ανέφερε σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
πηγή: Al Arabia News

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου