Εισαγγελική παρέμβαση για την παραποίηση στο έγγραφο του FBI - Μήνυση από Βαξεβάνη

FBI, Δικαιοσύνη, Κώστας Βαξεβάνης, παραποίηση εγγράφου,

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, μετά την αποκάλυψη του εγγράφου  που αποδεικνύει πως έχει σβηστεί το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου από επίσημο έγγραφο του FBI, κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης το πρωί της Παρασκευής, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο, Γιάννη Απατζίδη.


 Διατάχτηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την παραποιημένη μετάφραση εγγράφου του FBI, από την οποία αφαιρέθηκαν τα ονόματα Λοβέρδου, Πατούλη και Μανιαδάκη, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, αλλά και τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε νωρίτερα σήμερα ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης

Η Εισαγγελία παρενέβη μετά τη μηνυτήρια αναφορά Βαξεβάνη, περί παραποίησης εγγράφου του FBI.

Συγκεκριμένα, «διατάχτηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, αλλά και τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε νωρίτερα σήμερα ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, αναφορικά με το ζήτημα που ανέκυψε με τη μετάφραση εγγράφου, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της Novartis, για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε αλλοίωση ή όχι του επίμαχου εγγράφου από το FBI.

Το θέμα, υπενθμίζεται, ήρθε στην επικαιρότητα μετά από ανακοίνωση – καταγγελία του συνηγόρου της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη.

Ο συνήγορος της Β. Χειρδάρης στην ανακοίνωση που εξέδωσε, έκανε λόγο για αλλοίωση του εγγράφου κατά τη μετάφραση του από μεταφράστρια του υπουργείου Εξωτερικών με απάλειψη σημαντικών λέξεων που αναφέρονταν σε δωροληψία πρώην υπουργού. Η έρευνα ανατέθηκε σε εισαγγελέα της ποινικής δίωξης».

Μηνυτήρια αναφορά Κώστα Βαξεβάνη: «Ας βρει η Δικαιοσύνη ποιος έσβησε τα ονόματα»

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, μετά την αποκάλυψη του εγγράφου  που αποδεικνύει πως έχει σβηστεί το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου από επίσημο έγγραφο του FBI, κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης το πρωί της Παρασκευής, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο, Γιάννη Απατζίδη.

Εξερχόμενος των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, Κώστας Βαεβάνης, υπογράμμισε: «Αποκαλύφθηκε χθες πως η επίσημη υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, μεταφράζοντας επίσημα έγγραφα του FBI, έχει παραποιήσει στοιχεία. Έχει αφαιρέσει το όνομα του κ. Λοβέρδου στο σημείο που έπαιρνε μίζα από τη Novartis. Έχει πετάξει μία ολόκληρη παράγραφο που περιέγραφε πως ο κ. Φρουζής έδινε στον κ. Μανιαδάκη χρήματα και τα έδινε στους πολιτικούς και έχει αφαιρέσει και το όνομα του κ. Πατούλη».

Ο Κώστας Βαξεβάνης πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται απλώς για μία λαθροχειρία. Πρόκειται για ένα σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο Novartis για το ποίο δεν έχει πάρει θέση το υπουργείο Εξωτερικών για το οποίο είχε την ευθύνη για τη μεταφραστική υπηρεσία. Αυτός είναι ο λόγος που φτάσαμε στην Εισαγγελία με τον Γιάννη τον Απατζίδη και καταθέσαμε μήνυση κατά της κυρίας μεταφράστριας αλλά και κατά παντός υπευθύνου».

«Ευχόμαστε ο ‘κάποιος’ να μην είναι η ανακρίτρια»

Επίσης, διαμήνυσε πως η Δικαιοσύνη θα πρέπει να βρει ποιος είναι αυτός ο «κάποιος» που έσβησε τα ονόματα και εξέφρασε την ελπίδα του να μην αποδειχτεί πως ήταν η ανακρίτρια: «Η μεταφράστρια, απαντώντας στο Documento και στην Αυγή, είπε ότι από την ίδια τα ονόματα έφυγαν κανονικά, υπονοώντας πως κάποιος άλλος τα έχει σβήσει στον δρόμο. Ευχόμαστε αυτός ο κάποιος να μην είναι η ανακρίτρια που μέχρι στιγμής έχει αποδείξει πως έχει κατασκευάσει κατηγορητήριο. Ας τα βρει η Δικαιοσύνη, αν πραγματικά είναι ανεξάρτητη. Γι’αυτό κάναμε τη μήνυση».

Ο Κώστας Βαξεβάνης πρόσθεσε δεικτικά πως το επόμενο στάδιο είναι… νοθεία στις εκλογές: «Μετά τα αδιευκρίνιστα του Άδωνη και του Αβραμόπουλου, τα αμετάφραστα στο σκάνδαλο της Novartis από το υπουργείο Εξωτερικών. Έχουμε αποκαλύψει την προηγούμενη βδομάδα ότι έκρυψαν πράκτορα του FBI που είχε εμφανιστεί και ήθελε να καταθέσει για την υπόθεση Novartis. Έχουμε ποσά που βρέθηκαν σε λογαριασμούς. Δεν ερευνήθηκαν. Ενώ εναντίον μου έχουν υπάρξει κατασκευασμένα κατηγορητήρια. Το επόμενο στάδιο που πρέπει να περιμένουμε ενδεχομένως είναι νοθεία στις εκλογές. Αν δηλαδή όλα λειτουργούν όπως λειτουργούν, χωρίς να αντιδράσουμε, το επόμενο στάδιο θα είναι νοθεία στις εκλογές».

 

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Δε θα καταφέρουν να κρύψουν το σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο

«Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον απαντήσεις, γνωρίζοντας ότι όσο και να θέλουν κάποιοι δεν θα καταφέρουν να κρύψουν αυτό το μεγάλο σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο Novartis» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνοντας το μπαλάκι στον Κ. Μητσοτάκη και τον Ν. Δένδια αλλά και τον Νίκο Ανδρουλάκη για τη σιγή ιχθύος που τηρεί το ΠΑΣΟΚ.
 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Η χθεσινή αποκάλυψη ότι ένα μακρύ χέρι παραποίησε επίσημο έγγραφο του FBI όπου εμφανίζεται ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος να εισπράττει κανονικά μίζα από τη Novartis, σε μια εποχή που έκοβε μισθούς και συντάξεις, ντροπιάζει τη χώρα και ευτελίζει τους θεσμούς της.

Ο κ. Λοβέρδος, χθες, αναγνώρισε τη λαθροχειρία, υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον άνθρωπο που πήγε να τον καλύψει και εξαπέλυσε τις γνωστές επιθέσεις του προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το δε υπουργείο Εξωτερικών παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο, διαρρέει ότι δεν έχει ούτε το πρωτότυπο, ούτε το μεταφρασμένο έγγραφο και δεν έχει ακόμα καν ανακοινώσει τη διενέργεια έρευνας.

Την ίδια ώρα ούτε η κυβέρνηση ούτε το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ έχουν πάρει θέση για τιις αποκαλύψεις.

Εμείς περιμένουμε για αρχή να δώσουν απαντήσεις σε δυο απλά ερωτήματα:

  • Θα ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης από τον κ. Δένδια να διερευνήσει τη λαθροχειρία σε αμερικανικό έγγραφο ή θεωρεί πως είναι και αυτό σκευωρία και δεν χρειάζεται περαιτέρω έρευνα;
  • Θα πάρει επιτέλους θέση ο κ. Ανδρουλάκης ή θα συνεχίσει να τηρεί σιγή ιχθύος καλύπτοντας πλήρως τον κ. Λοβέρδο;

Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον απαντήσεις, γνωρίζοντας ότι όσο και να θέλουν κάποιοι δεν θα καταφέρουν να κρύψουν αυτό το μεγάλο σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο Novartis.

Και είμαστε ακόμη στην αρχή».

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου