Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Η Τουρκία περιμένει το πράσινο φως από τη Ρωσία για τη συνάντηση του διαδρόμου σιτηρών»

διάδρομος σιτηρών, Λιζ Τρας, Μαλβούτ Τσαβούσογλου, Ουκρανία, Ρωσία,

"Πράσινο φως" από τους Ρώσους περιμένει ο Τσαβούσογλου για μια συνάντηση της Ρωσικής και της Ουκρανικής πλευράς στην Κωνσταντινούπολη για να συζητηθεί μια συμφωνία για έναν διάδρομο σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε την Πέμπτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Η Τουρκία περιμένει μια θετική απάντηση από τη Ρωσία για μια συνάντηση της Ρωσικής και της Ουκρανικής πλευράς στην Κωνσταντινούπολη για να συζητηθεί μια συμφωνία για έναν διάδρομο σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε την Πέμπτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.  

Ένα κέντρο ελέγχου θα δημιουργηθεί σε μια ασφαλή ζώνη λίγο έξω από τα ουκρανικά χωρικά ύδατα, εάν η Ρωσία και η Ουκρανία καταλήξουν σε συμφωνία σε μια τεχνική συνάντηση που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Βρετανίδα ομόλογό του Λιζ Τρους στην Άγκυρα. . Η ημερομηνία της συνάντησης δεν έχει ακόμη καθοριστεί, πρόσθεσε. 

Ο Τσαβούσογλου είπε επίσης ότι η Τουρκία είναι κατά της παράνομης πώλησης ουκρανικών σιτηρών στις διεθνείς αγορές από τη Ρωσία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα. «Σίγουρα δεν επιτρέπουμε την είσοδο τέτοιων προϊόντων στην Τουρκία», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου