Γαλλικές βουλευτικές εκλογές: "Στήθος με στήθος" οι συνασπισμοί Μακρόν και Μελενσόν στον Α' γύρο!

Βουλευτικές εκλογές, Εμ.Μακρόν, Ζακ Μελανσόν,


Με την αποχή να εκτιμάται περί το 53%, οι Γάλλοι προσήλθνα στα 70.000 εκλογικά τμήματα της χώρας για να εκλέξουν τους 577 βουλευτές τους, μεταξύ των περίπου 6.300 υποψηφίων που κατέρχονται στις εκλογές.


Τα περισσότερα δημοσκοπικά ινστιτούτα και τηλεοπτικοί σταθμοί της Γαλλίας εμφανίζουν την Λαϊκή Ένωση του Μελανσόν να έρχεται πρώτη στον πρώτο γύρο των σημερινών βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, αλλά με διαφορά μικρότερη της μιας ποσοστιαίας μονάδας από την παράταξη Μακρόν.

Σύμφωνα με exit poll για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού France2, οι παρατάξεις του Εμανουέλ Μακρόν και του Ζαν Λικ Μελανσόν που εμφανίζονται να συγκεντρώνουν ίδιο ποσοστό 25,2% στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία.

Στην τρίτη θέση έρχεται το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν με 18,9%, ενώ την τέταρτη θέση φέρεται να καταλαμβάνουν οι Ρεπουμπλικανοί με 13,7%. Σύμφωνα με τον ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, σε έδρες η παράταξη Μακρόν εμφανίζεται πρώτη, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο πως θα έχει την πλειοψηφία.

Έχοντας επανεκλεγεί μόλις μερικές εβδομάδες στην προεδρία της Γαλλίας, ο Εμανουέλ Μακρόν αντιμετωπίζει ένα νέο μεγάλο στοίχημα: Θα καταφέρει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στην γαλλική Εθνοσυνέλευση για να κυβερνήσει απρόσκοπτα ή ο μεγάλος του αντίπαλος Ζαν Λικ Μελανσόν, που έχει καταφέρει να συνασπίσει γύρω του όλα τα κόμματα της Αριστεράς, συμπεριλαμβανομένων και των Σοσιαλιστών θα του χαλάσει τα σχέδια;

Και ο πρώτος γύρος θα είναι αποφασιστικός για τους υποψήφιους και τους συμμάχους του Εμανουέλ Μακρόν.

Με την αποχή να εκτιμάται περί το 53%, οι Γάλλοι προσήλθνα στα 70.000 εκλογικά τμήματα της χώρας για να εκλέξουν τους 577 βουλευτές τους, μεταξύ των περίπου 6.300 υποψηφίων που κατέρχονται στις εκλογές.

Στα εκλογικά τμήματα των μεγάλων πόλεων θα μπορούν να ψηφίσουν έως τις 21.00 ώρα Ελλάδας και Κύπρου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας άλλα εκλογικά τμήματα θα κλείσουν μια ώρα πριν και άλλα δυο ώρες πριν.

Τα μέσα ενημέρωσης έχουν το δικαίωμα να δώσουν τις εκτιμήσεις τους για τα αποτελέσματα μετά το κλείσιμο και της τελευταίας κάλπης, δηλαδή στις 21.00 ώρα Ελλάδας. Αποτελέσματα που θα εκτιμηθούν επί τη βάσει των ήδη καταμετρημένων ψηφοδελτίων στα εκλογικά τμήματα που κλείνουν νωρίτερα και τα οποία λίγο πολύ θεωρούνται αξιόπιστα.

Αντιθέτως οι προβλέψεις για τις έδρες που θα έχει το κάθε κόμμα την επόμενη Κυριακή που θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος γύρος θεωρούνται λιγότερο αξιόπιστες αφού θα βασιστούν σε δημοσκοπικές έρευνες που πραγματοποιούνται σήμερα έξω από τα εκλογικά τμήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου