Κιργιστάν: Συνελήφθη για διαφθορά ο υπουργός Υγείας, Αλιμακντίρ Μπεϊσεναλιέφ, για αδικαιολόγητη αγορά εμβολίων Covid-19

Κιργιστάν, υπουργός Υγείας, Αλιμακντίρ Μπεϊσεναλιέφ, διαφθορά, εμβόλια Covid-19,

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Κιργιστάν οι 2 εκατομμύρια 460 χιλιάδες δόσεις εμβολίου Covid-19 όχι μόνο αγοράστηκαν αδικαιολόγητα αλλά το ποσό των 19 εκατ. 286 χιλιάδων δολαρίων που μεταφέρθηκε για την αγορά των εμβολίων κατέληξε σε offshore...

Στη δήλωση που έκανε η Εισαγγελία του Κιργιστάν, αναφέρθηκε ότι 4 υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Υγείας Αλιμακντίρ Μπεϊσεναλιέφ και ο βοηθός του, συνελήφθησαν ως ύποπτοι για διαφθορά στην αγορά εμβολίων Covid-19.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Εισαγγελίας του Κιργιζιστάν, έχει ξεκινήσει έρευνα εναντίον του Αλιμακντίρ Μπεϊσεναλίεφ για διαφθορά, κατάχρηση εξουσίας και σύνταξη άχρηστων συμβάσεων.

Στην ανακοίνωση αναφέρθηκε ότι παρόλο που υπήρχαν 3 εκατομμύρια 147 χιλιάδες 630 εμβόλια CCovid-19 στη χώρα το 2021 και 6 εκατομμύρια εμβόλια έγιναν δωρεά από δύο χώρες, κατόπιν εντολής του  Υπουργού αγοράστηκαν 2 εκατομμύρια 460 εμβόλια επιπλέον.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι 2 εκατομμύρια 460 χιλιάδες δόσεις εμβολίου Covid-19 όχι μόνο αγοράστηκαν αδικαιολόγητα αλλά το ποσό των 19 εκατ. 286 χιλιάδων δολαρίων που μεταφέρθηκε για την αγορά των εμβολίων κατέληξε σε offshore.

Ο Υπουργός συνελήφθη από ομάδες ασφαλείας, και βγήκε από το γραφείο του φορώντας
χειροπέδες.
πηγή: ertopen

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου