Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο ZDF: Η Ουκρανία «θα χάσει τα πάντα αν ηττηθεί από τη Ρωσία σε αυτόν τον πόλεμο» (vid)

Ρωσοουκρανικός πόλεμος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, συνέντευξη στο ZDF,
Στο Κίεβο, ο Ουκρανός πρόεδρος απάντησε σε ερωτήσεις του ZDF. Παρακολουθήστε τη συνέντευξη.

Νωρίτερα, ο Ζελένσκι είπε ότι οι ουκρανικές αρχές είναι έτοιμες για οποιαδήποτε μορφή διαπραγματεύσεων με τη Μόσχα για την εδραίωση της ειρήνης, αλλά η Ρωσική Ομοσπονδία δεν δείχνει ετοιμότητα για πραγματικό διάλογο. 

Η Ουκρανία «θα χάσει τα πάντα αν ηττηθεί από τη Ρωσία σε αυτόν τον πόλεμο». Αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη 14 Ιουνίου σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF ο Ουκρανός ηγέτης Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σημείωσε ότι τώρα ο χρόνος παίζει για τη Ρωσία, όχι για την Ουκρανία. «Είναι απαραίτητο να δράσουμε, ο χρόνος παίζει με τον εχθρό, όχι με εμάς», είπε ο Ζελένσκι. Σύμφωνα με τον ίδιο, κανείς δεν υποστήριξε το Κίεβο στην αρχή, αλλά τώρα είναι «ευγνώμων σε όλους τους εταίρους για την υποστήριξή τους». Παράλληλα, ο Ουκρανός πολιτικός εξήγησε ότι «η Ουκρανία θα είχε περισσότερες πιθανότητες» αν τον είχαν ακούσει νωρίτερα.


Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι σίγουρος ότι ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα μπορούσε να είχε «αναχαιτιστεί με προληπτικό τρόπο» κλείνοντας τον εναέριο χώρο ή προμηθεύοντας το Κίεβο με όπλα. Πιστεύει ότι η Δύση θα μπορούσε να είχε επιβάλει εκ των προτέρων κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας τόνισε ότι το Κίεβο θα διαπραγματευτεί μόνο εάν η ρωσική πλευρά σταματήσει τις εχθροπραξίες.

Νωρίτερα, ο Ζελένσκι είπε ότι οι ουκρανικές αρχές είναι έτοιμες για οποιαδήποτε μορφή διαπραγματεύσεων με τη Μόσχα για την εδραίωση της ειρήνης, αλλά η Ρωσική Ομοσπονδία δεν δείχνει ετοιμότητα για πραγματικό διάλογο. Την ίδια στιγμή, το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα σημειώσει ότι ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι έτοιμος για συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του, αλλά πρέπει να προετοιμαστεί προσεκτικά και να οριστικοποιηθεί με έγγραφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου