«ΟΧΙ» Αθήνας και Μαδρίτης στην πρόταση της ΕΕ για μείωση κατά 15% στην κατανάλωση φυσικού αερίου

μείωση κατανάλωσης φυσικού αερίου, ΕΕ, Ελλάδα, Ισπανία, Γιάννης Οικονόμου, Teresa Ribera,

Ελλάδα και Ισπανία δεν συμφωνούν με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έκτακτα μέτρα μείωσης κατά 15% της κατανάλωσης φυσικού αερίου σύμφωνα με τις δηλώσεις του Έλληνα κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου και της Ισπανίδας υπουργού Teresa Ribera,....

Η Αθήνα δεν συμφωνεί με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μείωση κατά 15% στην κατανάλωση φυσικού αερίου, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών σήμερα το μεσημέρι. 

Ο κ. Οικονόμου επικαλέστηκε τις προτάσεις, που έχει κάνει εδώ και μήνες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για την ανακούφιση από τις άνευ προηγουμένου ενεργειακές ανατιμήσεις, οι οποίες, όπως είπε, προσφέρουν λύσεις στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η ισπανική κυβέρνηση απέρριψε την Τετάρτη (20 Ιουνίου) την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μειώσουν εθελοντικά όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης την κατανάλωση φυσικού αερίου κατά 15% μέχρι την επόμενη άνοιξη, προκειμένου να προετοιμαστούν για μια πιθανή μείωση των ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου, ανέφεραν το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων και η El País.

«Υπερασπιζόμαστε τις ευρωπαϊκές αξίες, αλλά δεν μπορούμε να αναλάβουμε μια θυσία για την οποία δεν μας έχει ζητηθεί καν προηγούμενη γνώμη», δήλωσε η Ισπανίδα υπουργός Οικολογικής Μετάβασης, Teresa Ribera, σε συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη αργά το απόγευμα της Τετάρτης, ανέφερε η El País.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου