Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν βρέθηκε θετικός στον Covid-19 - Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Τζο Μπάιντεν, θετικός, Covid-19,

Ο Τζο Μπάιντεν, 79 ετών, είναι πλήρως εμβολιασμένος, αφού πήρε δύο δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό Pfizer λίγο πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, μια πρώτη αναμνηστική δόση τον Σεπτέμβριο και μια επιπλέον δόση στις 30 Μαρτίου.

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, και αντιμετωπίζει ήπια συπτώματα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι πλήρως εμβολιασμένος και έχει κάνει δύο ενισχυτικές δόσεις, ενώ παρουσιάζει «πολύ ήπια συμπτώματα».

«Για λόγους διαφάνειας, ο Λευκός Οίκος θα ενημερώνει καθημερινά για την κατάσταση του προέδρου, καθώς συνεχίζει να εκτελεί πλήρως τα καθήκοντά του, ενώ βρίσκεται σε απομόνωση», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου Karine Jean-Pierre.

Του χορηγήθηκε αντιική θεραπεία 

Όπως έγινε γνωστό, έχει χορηγηθεί στον Τζο Μπάιντεν το αντιικό χάπι Paxlovid της Pfizer και, σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC, θα απομονωθεί στον Λευκό Οίκο και θα συνεχίσει να εκτελεί πλήρως όλα τα καθήκοντά του, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ήδη, σήμερα, Πέμπτη, επικοινώνησε τηλεφωνικά με μέλη του Λευκού Οίκου και θα πραγματοποιήσει κανονικά τις συναντήσεις του, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω Zoom.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου