Ο επικεφαλής του ΟΗΕ επαινεί τις ανθρώπινες προόδους καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός αγγίζει τα 8 δισεκατομμύρια.

ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, παγκόσμιος πληθυσμός, ανθρώπινες προόδους,

 

Ο Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε μεγαλύτερη ισότητα και αλληλεγγύη για να διασφαλιστεί ότι ο πλανήτης μπορεί να καλύψει τις παγκόσμιες ανάγκες των επόμενων γενεών...

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε τη Δευτέρα ότι η ανθρωπότητα θα πρέπει να γιορτάσει τη διαφορετικότητα και την πρόοδο στην υγεία, ιδιαίτερα τα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας, καθώς αγγίζει τα 8 δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως τον Νοέμβριο.

«Αυτή είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε τη διαφορετικότητά μας, να αναγνωρίσουμε την κοινή μας ανθρωπιά και να θαυμάσουμε την πρόοδο στην υγεία που έχει παρατείνει τη διάρκεια ζωής και έχει μειώσει δραματικά τα ποσοστά μητρικής και παιδικής θνησιμότητας», είπε σε δήλωση της Παγκόσμιας Ημέρας Πληθυσμού. «Ταυτόχρονα, είναι μια υπενθύμιση της κοινής μας ευθύνης να φροντίζουμε τον πλανήτη μας και μια στιγμή να σκεφτούμε πού λείπουμε από τις δεσμεύσεις μας ο ένας προς τον άλλον».

Ωστόσο, ο επικεφαλής του ΟΗΕ έσπευσε να επισημάνει ότι λόγω του COVID-19, της κλιματικής κρίσης, των πολέμων και των συγκρούσεων, των ανθρωπιστικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, της πείνας και της φτώχειας, ο κόσμος παραμένει σε κίνδυνο.

«Ζούμε ακόμα σε έναν κόσμο μεγάλης ανισότητας των φύλων και γινόμαστε μάρτυρες νέων επιθέσεων στα δικαιώματα των γυναικών, συμπεριλαμβανομένων των βασικών υπηρεσιών υγείας», είπε. «Οι επιπλοκές που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη και τον τοκετό εξακολουθούν να είναι η κύρια αιτία θανάτου μεταξύ των κοριτσιών ηλικίας 15 έως 19 ετών».

Κατά τη σήμανση 8 δισεκατομμυρίων ανθρώπων στη Γη, η εστίαση πρέπει πάντα να είναι στους ανθρώπους, είπε ο Γκουτέρες, καλώντας για μεγαλύτερη ισότητα και αλληλεγγύη για να διασφαλιστεί ότι ο πλανήτης μπορεί να καλύψει τις παγκόσμιες ανάγκες των επόμενων γενεών.

«Θα προστατεύσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ικανότητα όλων των ατόμων να κάνουν συνειδητές επιλογές για το αν και πότε θα κάνουν παιδιά», είπε. «Και θα ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας να εφαρμόσουμε πλήρως την Ατζέντα του 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη για ένα βιώσιμο και χωρίς αποκλεισμούς μέλλον και για τα 8 δισεκατομμύρια ανθρώπους, χωρίς να αφήνουμε κανέναν πίσω».

Το Υπουργείο Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, το οποίο δημοσίευσε την Προοπτική του Παγκόσμιου Πληθυσμού για το 2022, δήλωσε ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει τα 8 δισεκατομμύρια στις 15 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου