Στην Ανατολική Μεσόγειο το νέο τουρκικό γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίτ Χαν»

Τουρκία, γεωτρήσεις, Ανατολική Μεσόγειος, «Αμπντουλχαμίτ Χαν»,
το νέο τουρκικό γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίτ Χαν»

Ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ άφησε την ανακοίνωση της ακριβούς τοποθεσίας, όπου θα δραστηριοποιηθεί το γεωτρύπανο, στον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν την ημέρα που θα γίνει η τελετή της πρώτης αυτής αποστολής του «Αμπντουλχαμίτ Χαν». 

Την ημερομηνία που θα ξεκινήσει την πρώτη του αποστολή το 4ο νέας γενιάς γεωτρύπανο της Τουρκίας ανακοίνωσε χθες βράδυ ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

Ο Ντονμέζ άφησε την ανακοίνωση της ακριβούς τοποθεσίας, όπου θα δραστηριοποιηθεί το γεωτρύπανο, στον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν την ημέρα που θα γίνει η τελετή της πρώτης αυτής αποστολής του «Αμπντουλχαμίτ Χαν». Ξεκαθάρισε όμως πως θα αποσταλεί κάπου στην Ανατολική Μεσόγειο, σε περιοχή τουρκικής δικαιοδοσίας.

Η εξωτερική πολιτική της Άγκυρας τον τελευταίο καιρό επικεντρώνεται στη διαμεσολάβηση μεταξύ Δύσης και Ρωσίας. Επιδεικνύει έτσι τις δυνατότητες που διαθέτει κρατώντας ισορροπίες με την Ρωσία, διεκδικώντας έναν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια διπλωματική σκηνή. Κάτι που φρονεί ο πρόεδρος της Τουρκίας ότι θα αποδείξει πόσο πολύτιμος και χρήσιμός σύμμαχος των ΗΠΑ είναι η Τουρκία.

Η επίτευξη της συμφωνίας για τα σιτηρά είναι ένα σημαντικό βήμα με όποια προβλήματα και αν διαφαίνονται. Σήμερα ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ εγκαινιάζει στην Κωνσταντινούπολη το συντονιστικό κέντρο για τη διακίνηση των σιτηρών μέσω Μαύρης Θάλασσας και Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου