Αύξηση της διαφθοράς στην τριετία ΝΔ, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου - Αναλυτικά η έρευνα.

Ευρωβαρόμετρο, Διαφθορά,

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να απέτυχε σε αρκετούς τομείς, εντούτοις σε άλλους έχει καταφέρει σημαντικές επιτυχίες. Ένας εξ αυτών είναι η διαφθορά.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για τη διαφθορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, τα οποία παρουσιάστηκαν σε «Ευρωβαρόμετρο» από την Κομισιόν.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων (εννέα στους δέκα) θεωρεί ότι η διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένη στη χώρα.

Επιπλέον, το 91% των Ελλήνων θεωρεί ότι υπάρχει διαφθορά στους πολιτικούς θεσμούς και το 59% θεωρεί ότι υπάρχει διαφθορά στα πολιτικά κόμματα και τους πολιτικούς.

Στην πρώτη θέση του Ευρωβαρόμετρου για τη μέτρηση της διαφθοράς στην εντός ΕΕ, όπου το 98% των ερωτηθέντων καταγράφεται να υποστηρίζει πως η διαφθορά αποτελεί ένα από το πιο διαδεδομένα δεινά στη χώρα. Το αξιοσημείωτο είναι πως στην έρευνα δεν υπήρξε κανείς που να δηλώσει πως «Δεν υπάρχει διαφθορά στην Ελλάδα».

Η έρευνα έχει γίνει από το «Ευρωβαρόμετρο» για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ίσως έτσι, δύσκολα θα α ρίξει κανείς . Ο  τομέας που εμφανίζει το μεγαλύτερο ποσοστό διαφθοράς είναι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένου του ιδιωτικού, παρατηρεί ο Δημήτρης Βαρνάβας, μέλος του ΔΣ του ΠΙΣ.

Είναι εκπληκτικό πως στην τριετία που κυβερνά η ΝΔ η διαφθορά στην υγεία έχει αυξηθεί κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες και εκτινάχθηκε από το 81 στο 91%.

Το συνδικαλιστικό κίνημα, εκτός από τις πρωταρχικές διεκδικήσεις για μισθολόγιο και προσλήψεις, οφείλει να επαναλάβει την εμβληματική καμπάνια που είχε ξεκινήσει η ΟΕΝΓΕ το 2012 για τη διαφθορά. Αν μη τι άλλο η κοινωνία πρέπει να εμπεδώσει πως το φακελάκι αποτελεί πρακτική επονείδιστη και καταδικαστέα.

Ειδικό Ευρωβαρόμετρο 523 - ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου