Κώστας Σκρέκας: Στο 1,126 δισ. ευρώ η επιδότηση τον Αύγουστο - Στα 15-17 λεπτά ανά κιλοβατώρα οι τελικές τιμές καταναλωτή (vid)

Ενέργεια, Κώστας Σκρέκας, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας,, επιδότηση Αυγούστου 2022,

Όπως αναφέρθηκε, «για τις κύριες και μη κύριες κατοικίες η τιμή της κιλοβατώρας θα κυμαίνεται μεταξύ 15 και 17 λεπτών».

Από σήμερα οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν εγκαίρως την πραγματική τιμή κάθε προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς οι πάροχοι υποχρεώνονται να ενημερώνουν για τις τιμές του επόμενου μήνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα τους, ήταν μερικά από τα λόγια του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.


Στα 15-17 λεπτά ανά κιλοβατώρα διαμορφώνονται οι τελικές τιμές καταναλωτή για την ηλεκτρική ενέργεια τον Αύγουστο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις στο ρεύμα που έκανε το μεσημέρι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι απενεργοποιείται η ρήτρα προσαρμογής και υποστήριξε ότι πρόκειται για μέτρο ύψους 500 εκατ. ευρώ. Σημείωσε επίσης ότι οι πολίτες πλέον μπορούν να γνωρίζουν την πραγματική τιμή κάθε προμηθευτή αναζητώντας τα δεδομένα στις ιστοσελίδες των παρόχων.

Η επιδότηση κατά τον ίδιο θα ανέλθει σε 1,126 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, απορροφώντας το 90% της αύξησης για τους οικιακούς καταναλωτές, το 100% για καταναλωτές σε κοινωνικό τιμολόγιο. Επίσης, το 80% για μικρομεσαίους επαγγελματίες και το 82%-92% για τους αγρότες.

Όπως αναφέρθηκε, «για τις κύριες και μη κύριες κατοικίες η τιμή της κιλοβατώρας θα κυμαίνεται μεταξύ 15 και 17 λεπτών».

Συγκεκριμένα η επιδότηση για τα οικιακά τιμολόγια, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, για το σύνολο της κατανάλωσης και όλες τις κατοικίες (κύριες και μη) διαμορφώνεται στα 337 ευρώ ανά μεγαβατώρα (0,337 ευρώ ανά κιλοβατώρα).

Την ίδια περίπου ώρα το Αθηναϊκό Πρακτορείο δημοσίευε τις τιμές για τα οικιακά τιμολόγια των μεγάλων παρόχων των Αύγουστο, πριν συνυπολογιστούν οι επιδοτήσεις:
  • 0,486 ευρώ από τη ΔΕΗ (0,498 ευρώ για πάνω από 2.000 κιλοβατώρες το τετράμηνο)
  • 0,495 ευρώ από την Ήρων
  • 0,54913 ευρώ από την Protergia
Σημειώνεται ότι αντίστοιχα τα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν ως τις 20 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου