Τζορτζ Σόρος στη Die Welt : «Υπάρχει ένα μεγάλο σχέδιο να μετατρέψουν τις ΗΠΑ σε κατασταλτικό καθεστώς»

Τζορτζ Σόρος, George Soros, ΗΠΑ, Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, Δημοκρατικό Κόμμα, Ντόναλντ Τραμπ, Τζο Μπάιντεν,
Τζορτζ Σόρος (foto Die Welt)

Η μεγαλύτερη απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι η Ρωσία και η Κίνα, αλλά οι εσωτερικοί εχθροί, έγραψε ο Αμερικανός επενδυτής Τζορτζ Σόρος σε άρθρο του για στην γερμανική Die Welt .

«Η μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ δεν είναι η Ρωσία και η Κίνα, αλλά οι εσωτερικοί εχθροί. Οι δεξιοί εξτρεμιστές θέλουν να καταργήσουν τη δημοκρατία, προειδοποιεί ο καλεσμένος συγγραφέας μας, ο θρυλικός επενδυτής Σόρος. Έχουν ήδη υπό έλεγχο το Ανώτατο Δικαστήριο. Ακολουθήστε τώρα την επίθεση στην εκτελεστική εξουσία...», γράφει Ουγκρο-Αμερικανός μαγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος σε άρθρο του  στην Die Welt .

Η μεγαλύτερη απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι η Ρωσία και η Κίνα, αλλά οι εσωτερικοί εχθροί, έγραψε ο Αμερικανός επενδυτής Τζορτζ Σόρος σε άρθρο του για την Die Welt .

Είπε ότι από την ίδρυσή τους το 1776, οι ΗΠΑ ήταν μια αναπτυσσόμενη δημοκρατία, αλλά τώρα η επιβίωσή της βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο. Ο Σόρος χαρακτήρισε τη Ρωσία και την Κίνα εξωτερικές απειλές για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά θεωρεί ότι το Ανώτατο Δικαστήριο και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του προηγούμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι πολύ μεγαλύτεροι εχθροί . Κατηγόρησε τον τελευταίο ότι διορίζει «ακραίους» σε θέσεις στο ανώτατο δικαστικό όργανο της χώρας.

Ο Σόρος κατηγόρησε το δικαστήριο ότι προώθησε τις πρωτοβουλίες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και πολεμούσε την ατζέντα, το οποίο απολαμβάνει την υποστήριξη του Δημοκρατικού Κόμματος της σημερινής διοίκησης του Λευκού Οίκου.

Ο μεγαλοεπενδυτής έθιξε την υπόθεση Roe εναντίον Wade του 1973, την οποία εξέτασε πρόσφατα το Ανώτατο Δικαστήριο. Ως αποτέλεσμα, η χώρα κατάργησε τις συνταγματικές εγγυήσεις του δικαιώματος στην άμβλωση και μεταβίβασε τη ρύθμιση αυτού του ζητήματος στη διακριτική ευχέρεια των επιμέρους κρατών.

«Οι άνθρωποι θα πρέπει να αποδεχτούν αυτήν την απόφαση ως προς αυτό που είναι: μέρος ενός προσεκτικά σχεδιασμένου σχεδίου για τη μετατροπή των ΗΠΑ σε ένα κατασταλτικό καθεστώς», γράφει ο Τζορτζ ο Σόρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί η εφαρμογή αυτού του σχεδίου είναι να νικήσουμε τους Ρεπουμπλικάνους.

Το Ανώτατο Δικαστήριο που ελέγχεται από τους Συντηρητικούς, μέσω της αναθεώρησής του το 1973 Roe v. Wade, ανέτρεψε τις συνταγματικές εγγυήσεις για το δικαίωμα διακοπής μιας εγκυμοσύνης και επέτρεψε στις πολιτείες των ΗΠΑ να ρυθμίσουν οι ίδιες την πρακτική. Σχεδόν οι μισές από τις 50 πολιτείες σχεδιάζουν να απαγορεύσουν ή να περιορίσουν σημαντικά τις αμβλώσεις στην επικράτειά τους. Μέχρι τώρα, οι αρχές των ΗΠΑ δεν είχαν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις αμβλώσεις κατά το πρώτο τρίμηνο και κατά το δεύτερο τρίμηνο, η διοικητική παρέμβαση επιτρεπόταν μόνο για το συμφέρον της προστασίας της υγείας της μητέρας.

Ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε φρικτή την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την έλλειψη συνταγματικού δικαιώματος στην άμβλωση και υποσχέθηκε ότι όχι μόνο οι γυναίκες αλλά και οι Αμερικανοί άνδρες θα αισθανθούν τις συνέπειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου