ΓΑΛΛΙΑ: Σε πλήρη κρατικοποίηση της EDF, προχωρά η κυβέρνηση για να κρατήσει υπό έλεγχο τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών

Κρατικοποίηση, EDF, Electricite de France, ηλεκτρικό ρεύμα, έλεγχος τιμολογίων,

Με την πλήρη επανακρατικοποίση της EdF  η γαλλική κυβέρνηση στοχεύει να κρατήσει υπό έλεγχο τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών...

Στην πλήρη κρατικοποίηση της Electricite de France - EDF - προχωρά η γαλλική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, προσφέρθηκε να πληρώσει περί τα 9,7 δισ. ευρώ, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να λύσει τα προβλήματα στη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που επιδεινώνουν την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη.

Το γαλλικό δημόσιο θα προσφέρει 12 ευρώ ανά μετοχή για να αποκτήσει το 16% της EDF που δεν κατέχει ήδη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γαλλικό ΥΠΟΙΚ. Η μετοχή της εταιρείας, η οποία είχε ανασταλεί από τις 13 Ιουλίου εν αναμονή λεπτομερειών για το σχέδιο πλήρους κρατικοποίησης, αυξήθηκε 15% στα 11,75 ευρώ.

Στόχος της γαλλικής κυβέρνησης, εν μέσω της χειρότερης ενεργειακής κρίσης εδώ και μια γενιά στην Ευρώπη, είναι να κρατήσει υπό έλεγχο τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών, προχωρώντας παράλληλα σε μαζικές επενδύσεις για τη μείωση της εξάρτησης της χώρας από τα εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου