Ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται των Τζο Μπάιντεν και Μπέρνι Σάντερς σύμφωνα με δημοσκόπηση του Emerson College

Ντόναλντ Τραμπ, Τζο Μπάιντεν, Μπέρνι Σάντερς, δημοσκόπηση, Emerson College,

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται των Τζο Μπάιντεν και Μπέρνι Σάντερς σε υποθετικές αναμετρήσεις του 2024.


Ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται και των δύο υποψηφίων Δημοκρατικών αντιπάλων του σε υποθετικές αναμετρήσεις του 2024, σημάδι ότι ο πρώην πρόεδρος θα ήταν μια βιώσιμη πολιτική δύναμη εάν επιλέξει να κάνει άλλη μια υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο.

Η νέα δημοσκόπηση από το Emerson College έδειξε ότι ο Τραμπ τρέχει 3 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από τον Πρόεδρο Μπάιντεν, με το 46% να επιλέγει τον πρώην πρόεδρο και το 43% να επιλέγει τον υφιστάμενο. Σε μια υποθετική αντιστοιχία εναντίον ενός άλλου επίδοξου υποψηφίου, του γερουσιαστή Μπέρνι Σανντερς, ο Τραμπ προηγείται 45% έως 40%.

Ο Τραμπ δεν έχει πει ακόμη εάν θα ξεκινήσει μια εκστρατεία επιστροφής το 2024, αν και έχει πειράξει επανειλημμένα το ενδεχόμενο και λέγεται ότι εξετάζει μια ανακοίνωση ήδη φέτος.

Ο Μπάιντεν, εν τω μεταξύ, είπε ότι σχεδιάζει να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, παρά τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που έδειξαν ότι οι περισσότεροι Δημοκρατικοί δεν θέλουν να διεκδικήσει επανεκλογή.

Ο Σάντερς, ο οποίος επεδίωξε ανεπιτυχώς την υποψηφιότητα των Δημοκρατικών το 2016 και το 2020, θεωρείται επίσης πιθανός υποψήφιος για το 2024, αν και έχει πει ότι δεν θα αμφισβητήσει τον Μπάιντεν για την υποψηφιότητα εάν ο πρόεδρος αποφασίσει να είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία.

Ένα από τα εμπόδια για τον Μπάιντεν παραμένει η πτώση της αποδοχής του. Η δημοσκόπηση του Emerson College που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή διαπίστωσε ότι μόλις το 40 τοις εκατό των ψηφοφόρων εγκρίνει την απόδοση της δουλειάς του, ενώ το 53 τοις εκατό αποδοκιμάζει.

Φυσικά, ακόμα κι αν τελικά ο Τραμπ αποφασίσει να είναι ξανά υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια πρόκληση για την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικάνων. Αν και θεωρείται επί του παρόντος ως το φαβορί για το νεύμα του GOP του 2024, πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι άλλοι επίδοξοι υποψήφιοι - κυρίως ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις - κερδίζουν έδαφος σε μια υποθετική προκριματική αναμέτρηση.

Η δημοσκόπηση του Emerson College συμμετείχε σε 1.078 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους από τις 19 έως τις 20 Ιουλίου. Έχει διάστημα αξιοπιστίας – παρόμοιο με περιθώριο σφάλματος – +/-2,9 ποσοστιαίες μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου