Έρευνα για παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον προεδρείο της ΑΔΑΕ

Σκάνδαλο υποκλοπών. Αλέξης Τσίπρας, ΑΔΑΕ,

Ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει από την ΑΔΑΕ να απαντήσει πόσα πολιτικά πρόσωπα έχουν τεθεί σε «επισύνδεση», «τουλάχιστον τα τελευταία 2 χρόνια, που οι πάροχοι των επικοινωνιών έχουν τη δυνατότητα να κρατούν αρχεία».

Μαίνεται το μέτωπο των παρακολουθήσεων με την αξιωματική αντιπολίτευση να κλιμακώνει τις παρεμβάσεις της και τον Αλέξη Τσίπρα να επισκέπτεται σήμερα την ΑΔΑΕ, λίγες ώρες μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΟ του κόμματος με τον νέο διοικητή της ΕΥΠ.

Συναγερμός για τις διαρροές περί καταστροφής υλικού στην ΕΥΠ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης να επισκέπτεται την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).


Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός την προηγούμενη δεν διέψευσε την πιθανότητα και άλλα πολιτικά πρόσωπα, εκλεγμένοι βουλευτές και ευρωβουλευτές να παρακολουθούνται.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από την Αρχή «να διεξάγει ‘έρευνα και να απαντήσει, εάν υπάρχουν και πόσα πολιτικά πρόσωπα, βουλευτές ή ευρωβουλευτές, που έχουν τεθεί σε νόμιμη επισύνδεση, τουλάχιστον τα τελευταία 2 χρόνια, που οι πάροχοι των επικοινωνιών έχουν τη δυνατότητα να κρατούν αρχεία».

Μετά την σύσκεψη με το προεδρείο της ανεξάρτητης αρχής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Επισκέφθηκα σήμερα τον πρόεδρο της κατά το Σύνταγμα ανεξάρτητης αρχής που έχει την ευθύνη να ελέγχει την τήρηση του συνταγματικού αγαθού που είναι το απόλυτο απαραβίαστο των επικοινωνιών. Καθώς επίσης να ελέγχει και τους όρους και τις διαδικασίες βάσει των οποίων προβλέπεται η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών .
Η ΑΔΑΕ αποτελεί το θεσμικό αντίβαρο προκειμένου να τηρείται το γράμμα του Συντάγματος και να προστατεύεται ο κάθε πολίτης από κακόβουλες πρακτικές παραβίασης του συνταγματικού δικαιώματος του απόρρητου των επικοινωνιών.

Το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή μεταπολιτευτικά θεσμική παραβίαση, αντιδημοκρατική εκτροπή.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την ανατριχιαστική τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην Βουλή των Ελλήνων την προηγούμενη Παρασκευή, όπου άφησε ανοικτό, δεν διέψευσε την πιθανότητα και άλλα πολιτικά πρόσωπα, εκλεγμένοι βουλευτές και ευρωβουλευτές να παρακολουθούνται.

Όπως επίσης, και την διατύπωσή του ότι η ΕΥΠ μπορεί να λειτουργεί ως ένα στεγανό, χωρίς να γνωρίζει ο πολιτικός προϊστάμενος, ποιους και γιατί παρακολουθεί, ζήτησα από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, τον κύριο Ράμμο να διεξάγει έρευνα προκειμένου αυτή η μεγάλη σκιά να φύγει από το πολιτικό μας σύστημα και από την λειτουργία του πολιτεύματος.

Να διεξάγει ‘έρευνα και να απαντήσει , εάν υπάρχουν και πόσα πολιτικά πρόσωπα, βουλευτές ή ευρωβουλευτές, που έχουν τεθεί σε νόμιμη επισύνδεση , τουλάχιστον τα τελευταία 2 χρόνια, που οι πάροχοι των επικοινωνιών έχουν τη δυνατότητα να κρατούν αρχεία.

Τον ενθάρρυνα να καλέσει τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κύριο Τασούλα, να του διαβιβάσει τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων, όσων βουλευτών και ευρωβουλευτών επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτή την έρευνα προκειμένου η ΑΔΑΕ επισήμως να δώσει απαντήσεις.

Γνωρίζω ότι υπάρχει το περιβόητο άρθρο 87 του νόμου του Μάρτη του 2021, η τροπολογία του κυρίου Μητσοτάκη, που έχει στόχο να παραλύσει τις δυνατότητες της ΑΔΑΕ να διερευνήσει και να δώσει απαντήσεις σε κάθε πολίτη, όμως αυτό δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στην συνταγματική επιταγή, όχι να μας πει ποια πρόσωπα παρακολουθούνται αλλά να μας πει αν παρακολουθούνται και πόσα πολιτικά πρόσωπα και εν προκειμένω βουλευτές και ευρωβουλευτές. Εκλεγμένοι, αιρετοί, αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού.

Είμαι βέβαιος ότι τόσο ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ όσο και όσοι την στελεχώνουν θα πράξουν το καθήκον τους. Αναμένω ότι θα πράξει το καθήκον του και ο πρόεδρος της Βουλής».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου