Οι ασιατικές αγορές πέφτουν κυρίως λόγω γεωπολιτικών φόβων

Ασιατικές αγορές, Ταϊβάν, επίσκεψη Νάνσι Πελόζι,

Οι φόβοι ότι η επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν, πυροδότησε κλίμα ανησυχιών στις ασιατικές αγορές με συνέπεια την πτώση τους...

Οι ασιατικές αγορές σήμερα Τρίτη, κατέγραψαν ως επί το πλείστον πτώση λόγω "γεωπολιτικών φόβων" μετά τη δημοσιοποίηση των πληροφοριών ότι η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι θα επισκεφθεί την περιοχή της Ταϊβάν της Κίνας.

Το Χονγκ Κονγκ και η Σαγκάη σημείωσαν πτώση άνω του 2%, ενώ το Τόκιο σημείωσε πτώση άνω του 1%.

Ο Shanghai Composite Index υποχώρησε 2,26% στις 3.186,27 μονάδες, ενώ ο δείκτης Shenzhen Component έκλεισε 2,37% χαμηλότερα στις 12.120,02 μονάδες.

Οι κινεζικές μετοχές που σχετίζονται με τη γενετική μηχανική και το καλαμπόκι οδήγησαν στα κέρδη, ενώ εκείνες που σχετίζονται με το διοξείδιο του τιτανίου και την εκπαίδευση ήταν από τους μεγαλύτερους χαμένους.

Ο δείκτης ChiNext, που παρακολουθεί τον κινεζικό πίνακα ανάπτυξης επιχειρήσεων τύπου Nasdaq, έχασε 2,02 τοις εκατό για να κλείσει στις 2.678,62 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI υποχώρησε 1,3%. Ο δείκτης Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε 1,4% στις 27.594,73 μονάδες.

Σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Hua Chunying είπε ότι «οι ΗΠΑ συμπεριφέρονται προκλητικά με ενέργειες που θα μπορούν να κλιμακώσουν την ένταση στα στενά της Ταϊβάν, για τις οποίες πρέπει και πρέπει να αναλάβουν την πλήρη ευθύνη».

«Οι ΗΠΑ θα φέρουν σίγουρα την ευθύνη και θα πληρώσουν το τίμημα για την υπονόμευση της κυριαρχίας και των συμφερόντων ασφάλειας της Κίνας», πρόσθεσε η Χούα.

Με τη συμβολή Διεθνών των πρακτορείων




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου