Αρμάν Τατογιάν: «Η Αρμενία θα πρέπει να προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο»

Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Αρμάν Τατογιάν, Arman Tatoyan, συνήγορος υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αρμενίας,

Ο συνήγορος υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αρμενία, Αρμάν Τατογιάν

«Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, οι ηγέτες των ειδικών υπηρεσιών και του στρατού πρέπει να τεθούν υπό τη διεθνή ποινική ευθύνη και να τιμωρηθούν...», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αρμενία, Αρμάν Τατογιάν (photo)


Η Αρμενία θα πρέπει να προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και να το κάνει αναγνωρίζοντας τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου. Θα πρέπει να γίνει αμέσως δεδομένων των φρικτών συνθηκών της τρέχουσας επιθετικότητας και των μαζικών εγκλημάτων του Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας.


Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, οι ηγέτες των ειδικών υπηρεσιών και του στρατού πρέπει να τεθούν υπό τη διεθνή ποινική ευθύνη και να τιμωρηθούν. Η διεθνής τους δίωξη θα είναι ανασταλτικός παράγοντας για τη συνεχιζόμενη γενοκτονική πολιτική τους.

Δεδομένου ότι το ζήτημα είναι επείγον τώρα, μπορούμε να αναγνωρίσουμε τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου αυτή τη στιγμή και μπορούμε στη συνέχεια να επικυρώσουμε το καταστατικό του Δικαστηρίου τηρώντας τις αναγκαίες και σχετικές προϋποθέσεις.

Εναλλακτικά, μπορούμε επίσης να αναγνωρίσουμε τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου προσωρινά, αλλά σε κάθε σενάριο πρέπει να γίνει άμεσα. Υπάρχουν λόγοι για την προσφυγή αυτή και το καταστατικό του δικαστηρίου προβλέπει αυτή τη δυνατότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου