Γιάννης Δραγασάκης στο 105,5 στο Κόκκινο: «Για την άνοδο της Ακροδεξιάς να μην μένουμε στην ανησυχία» (ηχητικό)

ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, Ακροδεξιά, άνοδος, κίνδυνοι,105,5 στο Κόκκινο, Γιώργος Τραπεζιώτης, Γιώργος Μελιγγώνης,


Την ανάγκη να εμφανίσει η Αριστερά τις δικές της προγραμματικές προτάσεις που θα εμπνεύσουν «αισιοδοξία» στους πολίτες υπογράμμισε, μιλώντας στο «Κόκκινο» και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη, ο βουλευτής Δυτικού Τομέα της Β’ Αθηνών και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης...


Πρέπει να μας ανησυχεί το υπόβαθρο, ακροδεξιά και φασισμός αναπτύσσονται όταν τα προβλήματα δεν λύνονται για χρόνια, όταν δεν αντιμετωπίζονται οι ανισότητες

Την ανάγκη να εμφανίσει η Αριστερά τις δικές της προγραμματικές προτάσεις που θα εμπνεύσουν «αισιοδοξία» στους πολίτες υπογράμμισε, μιλώντας στο «Κόκκινο» και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη, ο βουλευτής Δυτικού Τομέα της Β’ Αθηνών και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, επισημαίνοντας με έμφαση ότι η άνοδος της Ακροδεξιάς δεν αποτελεί μία «ιταλική εξαίρεση», αλλά τη βλέπουμε και στην Σουηδία και αλλού.

«Σωστά μας ανησυχεί (σ.σ. η άνοδος της Ακροδεξιάς), αλλά να μη μένουμε στην ανησυχία», συνέχισε ο Γιάννης Δραγασάκης, για να προσθέσει ότι αυτό που πρέπει να μας ανησυχεί είναι ότι «υπάρχει το υπόβαθρο». «Η Ακροδεξιά και ο φασισμός αναπτύσσονται όταν τα προβλήματα δεν λύνονται για χρόνια, οι ανισότητες δεν αντιμετωπίζονται», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η Αριστερά «πρέπει να μιλήσει για τις ανισότητες», να παρουσιάσει προτάσεις, «να δείξουμε στον κόσμο ότι δεν είναι όλα γκρίζα και μαύρα».

«Το 2015 εμείς μαγέψαμε τον κόσμο ή ο κόσμος μάγεψε τον ΣΥΡΙΖΑ;», διερωτήθηκε, εξηγώντας ότι η διαδικασία είναι αμφίδρομη. Εξάλλου, ο Γιάννης Δραγασάκης διέγνωσε ότι τα συναισθήματα που δηλώνει στις σφυγμομετρήσεις ο κόσμος ότι νιώθει είναι οργή, φόβος, απελπισία, ανασφάλεια για το αύριο. «Όποια κυβέρνηση είχε απέναντί της μία κοινωνία που να νιώθει όλα αυτά, έχει πρόβλημα και πρέπει να το λάβει υπόψη της», συνέχισε.

Σε ό,τι αφορά στην παρούσα περίοδο, ο Γιάννης Δραγασάκης επισήμανε ότι πρόκειται για μία περίοδο «μεγάλων μετασχηματισμών». «Το διακύβευμα είναι ποιος θα ελέγχει αυτές τις διαδικασίες», πρόσθεσε, ενώ σε σχέση με τις τάσεις στην κοινωνία, επέμεινε ότι «ο κόσμος πιστεύει στην πολιτική, αλλά όχι στα κόμματα». «Αριστερή πολιτική δεν είναι απλώς η τέχνη του εφικτού, αλλά η τέχνη της διεύρυνσης του εφικτού», πρόσθεσε, ενώ έφερε ως παράδειγμα την πρόταση κοινής αγοράς όλου του φυσικού αερίου που χρειάζεται η Ε.Ε. για να τη χαρακτηρίσει ως μία «προοδευτική πρόταση».

«Η Ε.Ε. έκανε με την πανδημία ό,τι δεν είχε κάνει με την οικονομική κρίση», συνέχισε ο Γιάννης Δραγασάκης, αποφαινόμενος ότι «αν η Ευρώπη έκανε το 2010 ό,τι έκανε στην πανδημία, η Ελλάδα δε θα είχε χρεοκοπήσει».

Τέλος, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σχολίασε και την παραίτηση της Λιζ Τρας από τον πρωθυπουργικό θώκο της Μεγάλης Βρετανίας, εξηγώντας ότι ακόμη και οι αγορές δεν «άντεξαν» τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό που επιχείρησε να εφαρμόσει η Τρας.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Γιάννη Δραγασάκη στο ρ/σ 105,5 στο Κόκκινο

 
πηγή: 105,5 Στο Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου