Βρετανία: Ο Ρίσι Σούνακ νέος πρωθυπουργός και αρχηγός των Συντηρητικών - Η οικονομική σταθερότητα στις προτεραιότητες του.

Ρίσι Σούνακ, Πρωθυπουργός Ηνωμένου Βασιλείου, αρχηγός του κόμματος των Συντηρητικών,


Ο Ρίσι Σούνακ είναι ο νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και.νέος αρχηγός του κόμματος των Συντηρητικών μετά τις αποχωρήσεις από τη διαδικασία του Μπόρις Τζόνσον και της Πένι Μόρντοντ...

O Ρίσι Σούνακ θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, με τον Βασιλιά Κάρολο να αλλάζει το πρόγραμμά του και να μεταβαίνει στο Λονδίνο. Ο 42χρονος πρώην υπουργός Οικονομικών, είναι πλέον ο νέος αρχηγός του κόμματος των Συντηρητικών, αντικαθιστώντας την Λιζ Τρας, η οποία παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Μέχρι τις 14.00 ώρα Ηνωμένου Βασιλείου, η αγωνία χτυπούσε «κόκκινο» για το αν ο Ρίσι Σούνακ θα έχει αντίπαλο την Πένι Μόρντοντ ή αν θα εκλεγεί απευθείας πρωθυπουργός. Αρκετά μέλη των Συντηρητικών πίεσαν την Πένι Μόρντοντ να σταματήσει την προσπάθεια συλλογής 100 υπογραφών βουλευτών, από τη στιγμή που ο Μπόρις Τζόνσον αποχώρησε από τη διαδικασία.


Ο Ρίσι Σούνακ γίνεται ο πρώτος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου με καταγωγή από την Ινδία. Ο 42χρονος πολιτικός γεννήθηκε στο Σαουθάμπτον από Ινδούς γονείς που είχαν μεταναστεύσει στη χώρα στη δεκαετία του '60.

Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησής του θα είναι η επίτευξη οικονομικής σταθερότητας και στη συνέχεια η υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε το κόμμα πριν από τις εκλογές του 2019, δήλωσε ο Ρίσι Σούνακ στην κοινοβουλευτική ομάδα των Συντηρητικών, σύμφωνα με τον βουλευτή Ίαν Ντάνκαν Σμιθ.

Ο Σούνακ υποσχέθηκε επίσης ότι στην κυβέρνησή του θα εκπροσωπηθούν «όλες οι πτέρυγες» του κόμματος, σύμφωνα με την εφημερίδα Sun. Όπως είπε, θα επικεντρωθεί «στην πολιτική και όχι στις προσωπικότητες», τονίζοντας ότι το κόμμα έχει μία ευκαιρία για να πετύχει τους στόχους του.

Ο Σούνακ έκανε έκκληση ενότητας και απέκλεισε το ενδεχόμενο προκήρυξης βουλευτικών εκλογών.

Η απερχόμενη πρωθυπουργός Λιζ Τρας συνεχάρη τον Σούνακ για την εκλογή του στην ηγεσία των Συντηρητικών και εξέφρασε «την πλήρη στήριξή της» στο πρόσωπό του, με ανάρτησή της στο Twitter.
euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου