Σκάνδαλο Πάτση: «Δεν τον ήξεραν»... αλλά η κα Ντόρα Μπακογιάνννη έδωσε το "παρών" στα εγκαίνια της εταιρείας του Πάτση στην Κωνσταντινούπολη

Σκάνδαλο Πάτση, Ντόρα Μπακογιάννη,

Η κα Μπακογιάννη, η οποία τώρα κάνει ότι δεν τον ξέρει, ήταν η μόνη πολιτικός από την Ελλάδα που πήγε στην Κωνσταντινούπολη το 2015, για το εγκαίνια εταιρίας του Πάτση μαζί με Τούρκο δικηγόρο...


Δίπλα-δίπλα Μπακογιάννη και Πάτσης στην Κωνσταντινούπολη το 2015 στα εγκαίνια της ελληνοτουρκικής δικηγορικής φίρμας που θα ανήκε στον Ανδρέα Πάτση και τον Τούρκο δικηγόρο Οκάν Χεμσινλίογλου.

Σύμφωνα με ανάρτηση του newsbreak.gr στις 2 Μαρτίου 2015, πέντε εβδομάδες μετά την επανεκλογή της στη Βουλή, η Ντόρα Μπακογιάννη βρέθηκε στην Τουρκία. Τότε δεν ήταν ούτε υπουργός Εξωτερικών, όπως παλαιότερα, ούτε καν βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, αφού η Ν.Δ. είχε χάσει τις εκλογές.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, όμως, μαζί με τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο ταξίδεψαν μέχρι την Κωνσταντινούπολη. Για ποιον λόγο; Για να δώσει η βουλευτής το «παρών», χαμογελαστή, δίπλα στον Ανδρέα Πάτση.

Ο κήπος του Σαμπαντζί, του σπουδαιότερου ιδιωτικού μουσείου της Κωνσταντινούπολης, είχε στολιστεί για χάρη του Ελληνα δικηγόρου. Το χαρμόσυνο κλίμα υπήρχε για την ίδρυση της ελληνοτουρκικής δικηγορικής φίρμας που θα ανήκε στον Ανδρέα Πάτση και τον Τούρκο δικηγόρο Οκάν Χεμσινλίογλου.

Το ελληνοτουρκικό γραφείο ονομάστηκε «Bosphorus Legal and Business Advisory, International Law Firm». Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ακόμα ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο τότε πρέσβης στην Αγκυρα Κυριάκος Λουκάκης, όπως και ο επικεφαλής του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης, ο πρόεδρος της τουρκικής Ενωσης Κεφαλαιαγορών Ιλχαμί Κοτς, στελέχη τουρκικών τραπεζών αλλά και της Εθνικής Τράπεζας.

Από τα ονόματα που συγκεντρώθηκαν στην εκδήλωση φαίνεται ότι ο Πάτσης και ο Τούρκος δικηγόρος μόνο αδιάφοροι δεν ήταν. Εστω κι αν ο Ελληνας νομικός δεν θεωρούνταν ότι είχε κάποιο ιδιαίτερο εκτόπισμα στον χώρο του. Πολύ περισσότερο όταν σήμερα ισχυρίζεται πως αγνοούσε πλήρως, ότι δεν είχε ξανακούσει για νόμους δεκαετιών που τον αφορούσαν προσωπικά, με συνέπεια να «ξηλωθεί» από το κόμμα του.

Αλλο πολιτικό πρόσωπο από την Ελλάδα, εκτός της κα Μπακογιάννη δεν παρέστη στην εκδήλωση.


ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ψέματα και σιωπή μπροστά στις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για τον Πάτση»

«Μπροστά στις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για τον κ. Πάτση η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει τα ψέματα ή τη σιωπή», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωση του και τονίζει πως «η θέση ότι δήθεν η ΝΔ δεν είχε εικόνα του ποιος ήταν και τι έκανε τόσα χρόνια ο κ. Πάτσης μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει».

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «η ΝΔ "πέφτει από τα σύννεφα" για την υπόθεση Πάτση και η Ντόρα Μπακογιάννη λέει ότι «η ΝΔ άργησε να κάνει έρευνα για το θέμα», όμως «αποκαλύπτεται σήμερα από την εφημερίδα "Δημοκρατία" ότι η ίδια συμμετείχε τον Μάρτιο 2015 σε μεγαλοπρεπέστατη εκδήλωση στην Κων/πολη για στήριξη και προβολή της ελληνοτουρκικής δικηγορικής εταιρείας που συνίδρυσε ο κ. Πάτσης, στην οποία παραβρέθηκαν σημαντικοί Έλληνες και Τούρκοι τραπεζικοί παράγοντες».

Κατόπιν αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως «η θέση ότι δήθεν η ΝΔ δεν είχε εικόνα του ποιος ήταν και τι έκανε τόσα χρόνια ο κ. Πάτσης μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει».


Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύματα που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της πλευράς της Νέας Δημοκρατίας, ιδίως της Ντόρας Μπακογιάννη, ως προς τη στενή σχέση με το κόμμα της Πειραιώς επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

«Μπροστά στις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για τον κ. Πάτση η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει τα ψέματα ή τη σιωπή», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωση του και τονίζει πως «η θέση ότι δήθεν η ΝΔ δεν είχε εικόνα του ποιος ήταν και τι έκανε τόσα χρόνια ο κ. Πάτσης μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει».

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «η ΝΔ "πέφτει από τα σύννεφα" για την υπόθεση Πάτση και η Ντόρα Μπακογιάννη λέει ότι η ΝΔ άργησε να κάνει έρευνα για το θέμα», όμως «αποκαλύπτεται σήμερα από την εφημερίδα "Δημοκρατία" ότι η ίδια συμμετείχε τον Μάρτιο 2015 σε μεγαλοπρεπέστατη εκδήλωση στην Κων/πολη για στήριξη και προβολή της ελληνοτουρκικής δικηγορικής εταιρείας που συνίδρυσε ο κ. Πάτσης, στην οποία παραβρέθηκαν σημαντικοί Έλληνες και Τούρκοι τραπεζικοί παράγοντες».

Κατόπιν αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως «η θέση ότι δήθεν η ΝΔ δεν είχε εικόνα του ποιος ήταν και τι έκανε τόσα χρόνια ο κ. Πάτσης μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει».

Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει ότι «όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Documento, ο κ. Πάτσης έχει αιτηθεί και έχει υπαχθεί σε ρύθμιση αναδιάρθρωσης οφειλών για σχεδόν 700 χιλ. ευρώ σε ΕΦΚΑ και δικαστικούς επιμελητές» και ότι «εκτός από "γαλάζια ακρίδα" των απευθείας αναθέσεων και κοράκι του τραπεζικού συστήματος ο κ. Πάτσης είναι κι ένας κοινός μπαταχτσής».

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει τέλος ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι η ικανότητα στην απάτη και τη λεηλασία δημόσιου χρήματος αποτελεί κριτήριο επιλογής για τους συνεργάτες του» και πως «στο κόμμα του Μητσοτάκη που χρωστάει 392 εκατ. ευρώ και ουδέποτε πρόκειται να αποπληρώσει οι Πάτσηδες είναι ο κανόνας».

με μπληροφορίες από newsbreak.gr & left.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου