ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Ο υπουργός Υγείας ζει σε εικονική πραγματικότητα ή συνειδητά διαστρεβλώνει την αλήθεια;» - Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, ΕΣΥ, Προτάσεις αναβάθμισης ΕΣΥ, Νίκος Ανδρουλάκης,


Ανακοίνωση - απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στην κριτική που άσκησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στις προτάσεις αναβάθμισης του ΕΣΥ που παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης στην πρόσφατη ομιλία του (24/10/2022) στην ειδική εκδήλωση για το ΕΣΥ στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά.

 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχετικά με την απάντηση του Υπουργού Υγείας στις προτάσεις του Κινήματος για το Ε.Σ.Υ.


«Ο Υπουργός Υγείας ζει σε εικονική πραγματικότητα ή συνειδητά διαστρεβλώνει την αλήθεια;

Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η τοποθέτηση του κ. Πλεύρη ότι οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής υλοποιούνται τάχα από την Κυβέρνηση.

Ο Υπουργός Υγείας προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών υποστηρίζοντας ότι αξιοποιεί πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Οι συγκρίσεις είναι αδυσώπητες, όταν για παράδειγμα η Ιταλία διαθέτει το 10%, η Πορτογαλία το 8% ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ μόνο το 4,8% του συνόλου των πόρων. Ποσά που δεν καλύπτουν ούτε τις τρέχουσες ανάγκες.

Παραγνωρίζει, δε, την υποβάθμιση και υπονόμευση του Ε.Σ.Υ. από τη Νέα Δημοκρατία και το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι Έλληνες είμαστε τρίτοι μετά τη Βουλγαρία και τη Λιθουανία στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας.

Αλλά αλήθεια ποια πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη υλοποιείται από την Κυβέρνηση;
  • - Όταν ο θεσμός του Οικογενειακού Γιατρού για τον οποίο επαίρεται, χρειάζεται 5.000-6.000 εγγεγραμμένους γιατρούς και αντιθέτως έχει μόνο 3.500 εκ των οποίων η πλειονότητα προέρχεται από τις δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.), με αποτέλεσμα να υφίστανται διπλή επιβάρυνση που οδηγεί σε αδυναμία εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

  • - Όταν δεν υφίσταται καμία πρόβλεψη για την κάλυψη περιοχών σε πληθυσμιακή αύξηση με δημόσια Νοσοκομεία, καθώς δεν δημιουργήθηκε ένας νέος σύγχρονος χάρτης υγείας.

  • - Όταν συνεχίζεται η πελατειακή επιλογή διοικήσεων.

  • - Όταν δεν υπάρχουν δίκτυα για την φροντίδα στο σπίτι και δεν έχουν δημιουργηθεί δημόσια κέντρα χρόνιων παθήσεων και αποκατάστασης.

  • - Όταν μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης προχωρούν σε 6.000 μόνιμες προσλήψεις στο Ε.Σ.Υ., που θα καλύψουν μόνο τις νέες αποχωρήσεις και ενώ όλες οι χώρες αλλάζουν στρατηγική μετά την πανδημία.

  • - Όταν δεν υπάρχει μέριμνα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των νέων ιατρών προκειμένου να σταματήσει η «αιμορραγία» με την φυγή τους στο εξωτερικό.

  • - Όταν οι αμοιβές των λειτουργών του ΕΣΥ παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλές και η Κυβέρνηση απορρίπτει την ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

  • - Όταν για παράδειγμα στη Σαντορίνη, στη Σύρο, στην Κέρκυρα, στη Ζάκυνθο, στη Ρόδο και σε άλλα νησιά οι ελλείψεις σε γιατρούς καθιστούν αδύνατη την ουσιαστική κάλυψη των αναγκών των κατοίκων.

  • - Όταν στο σκέλος της πρόληψης και του προσυμπτωματικού ελέγχου, το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για τον καρκίνο του μαστού υπόκειται σε αυθαίρετο ηλικιακό περιορισμό για τις δικαιούχους, μολονότι μία στις πέντε γυναίκες, που νοσεί, είναι κάτω των 50 ετών.

  • - Όταν οι ευρωπαϊκές στατιστικές καταδεικνύουν ότι στις ψηφιακές εφαρμογές στον χώρο της υγείας είμαστε ουραγοί των ουραγών ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ.

  • - Όταν προετοιμάζει νέα νομοθετική παρέμβαση, που υπονομεύει ανοιχτά την βασική αρχή του Ε.Σ.Υ.: Τη δωρεάν και καθολική παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, καταργώντας την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των ιατρών του Ε.Σ.Υ. και μετατρέποντας ένα δημόσιο και κοινωνικό αγαθό σε αντικείμενο της ιδιωτικής αγοράς ευνοώντας την συναλλαγή.

Σε ένα έχει δίκιο ο κ. Πλεύρης: Ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι ο ουσιαστικός αντίπαλος στην πολιτική, που εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία. Γιατί είμαστε εμείς που με τις προτάσεις μας εγγυόμαστε την αναγέννηση του Ε.Σ.Υ. προκειμένου οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς και αξιοπρεπείς και να μειώνονται οι κοινωνικές ανισότητες.

Γραφείο Τύπου»

___________________________________________

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ότι το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρεται στην κριτική που άσκησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στις προτάσεις αναβάθμισης του ΕΣΥ που παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης στην πρόσφατη ομιλία του (24/10/2022) στην ειδική εκδήλωση για το ΕΣΥ στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου