Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Όλα είναι έτοιμα, φορέσαμε την πανοπλία μας»! - Νέες απειλές του Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα (vid)

Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απειλές, ΕΘΝΟΣ, Μαρία Ζαχαράκη,

Επαναλαμβάνει το «μία νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά» ο Ερντογάν: «Βλέπουμε τι γίνεται στην Αλεξανδρούπολη και τα νησιά»


«Όλα είναι έτοιμα, φορέσαμε την πανοπλία μας»
δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην Ελλάδα, επαναλαμβάνοντας το «μία νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά», αλλά χωρίς να δίνει την… ημερομηνία.

Κατά την επιστροφή του από την Αστανά, την πρωτεύουσα του Καζακστάν, ο Ερντογάν απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Σε ερώτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο και κυρίως την αμερικανική στρατιωτική κινητικότητα στην Αλεξανδρούπολη, τη Λέσβο και τα νησιά του Αιγαίου, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι έχουν προειδοποιήσει για το θέμα αυτό ακόμη και τις ΗΠΑ.


«Φυσικά, έχουμε προειδοποιήσει για αυτό το θέμα. Με την Αμερική επίσης, το υπουργείο Εθνικής Άμυνάς μας συναντήθηκε με τον συνομιλητή του και συζήτησαν για αυτό το θέμα. Υπήρχε μάλιστα και συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ τώρα. Ο υπουργός μας είχε επίσης την ευκαιρία να συζητήσει αυτά τα θέματα με τους συνομιλητές του σε αυτές τις συναντήσεις. Το αποτέλεσμα θα το συζητήσουμε με τον Χουλουσί Ακάρ, όταν επιστρέψει και συναντηθούμε.

Βλέπουμε βέβαια τι γίνεται στην Αλεξανδρούπολη ή σε διάφορα νησιά. Από τη στιγμή που φορέσαμε την πανοπλία μας και πήραμε τις προφυλάξεις μας, δεν μας τρομάζει τίποτα. Έχουμε λάβει μέτρα, όλα είναι έτοιμα. Επομένως, κάνουμε τα βήματά μας ανάλογα. Ας το σκεφτούν».
Μαρία Ζαχαράκης / ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου