Εύβοια: Νέος σεισμός στους Ζάρακες - «Έξω στους δρόμους ή στα αυτοκίνητά τους οι κάτοικοι» δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας.

Ζάρακες, Σιεσμικές δονήσεις, Χρήστος Τρανός, Άκης Τσελέντης, cnn.gr,

Η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 22:06 με εστιακό βάθος 8,9 χιλιομέτρων, έρχεται σε συνέχεια διαδοχικών σεισμών άνω των 4 Ρίχτερ που σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης στη Νότια Εύβοια.

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει στην ευρύτερη περιοχή της πολύπαθης Εύβοιας νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, το βράδυ της Τρίτης (29/11), με το επίκεντρο να εντοπίζεται έξι χιλιόμετρα νοτιανατολικά των Ζαράκων.

«Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές» δήλωσε στο CNN Greece ο Χρήστος Τρανός, πρόεδρος της Κοινότητας Ζάρακες.

«Μετά το αποψινό, όλοι οι κάτοικοι είναι πολύ ανήσυχοι. Έχουμε όλοι την εντύπωση ότι ήταν και πιο έντονος και μεγαλύτερης διάρκειας. Είναι πιθανό πολλοί να περάσουν το βράδυ έξω», είπε χαρακτηριστικά, με τον ίδιο να βρίσκεται εν κινήσει, προκειμένου να γίνει μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης

«Αυτή τη στιγμή αρκετοί είναι είτε έξω στους δρόμους, είτε παραμένουν στα αυτοκίνητά τους», συμπλήρωσε.Η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 22:06 με εστιακό βάθος 8,9 χιλιομέτρων, έρχεται σε συνέχεια διαδοχικών σεισμών άνω των 4 Ρίχτερ που σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης στη Νότια Εύβοια.

Η περιοχή θεωρείται χαμηλής σεισμικότητας, δεν έχει δώσει στο παρελθόν μεγάλους σεισμούς και ως εκ τούτου δεν είχε απασχολήσει ποτέ ιδιαίτερα τους σεισμολόγους.

Ανησυχία Τσελέντη για το άγνωστο ρήγμα

Mιλώντας στον evima.gr ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Άκης Τσελέντης, τόνισε πως μετά από αυτόν τον ισχυρό σεισμό τα δεδομένα αλλάζουν.

«Δεν ξέρω αν θα ακολουθήσει μεγαλύτερος σεισμός, υπάρχει αυτή η πιθανότητα διότι μιλάμε για ένα άγνωστο ρήγμα. Ωστόσο αυτό που θα ήθελα να διευκρινίσω είναι πως και στο ενδεχόμενο μεγαλύτερου σεισμού, εκτιμώ πως θα είναι ένας σεισμός που θα τον αντέξουν τα κτήρια, δεν θα είναι καταστροφικός», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου