Νομοσχέδιο Υγείας: «Ταφόπλακα στο ΕΣΥ και διαλυτικές συνέπειες σε Δημόσια Νοσοκομεία και Ιδιωτικό τομέα», καταγγέλλουν το Μέτωπο Ν.Γ. και ο ΠΙΣ. (vid)

Νομοσχέδιο Υγείας, ΕΣΥ, Δημόσια Νοσοκομεία, ΕΣΥ, Μετώπο Νοσοκομειακών Γιατρών, Μέτωπο Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου,


Ταφόπλακα για το ΕΣΥ και με διαλυτικές συνέπειες τόσο για τα νοσοκομεία όσο και για τον ιδιωτικό τομέα χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο για την Υγεία το Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών και το Μέτωπο ΠΙΣ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Μετώπου Νοσοκομειακών Γιατρών και του Μετώπου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για το νομοσχέδιο για την Υγεία, το οποίο χαρακτηρίζουν νομοσχέδιο του σκότους και ταφόπλακα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η ανακοίνωση μιλά για μια διαλυτική κατάσταση που θα προκληθεί τόσο στο ΕΣΥ, όσο και στον ιδιωτικό τομέα περίθαλψης, πέρα από την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των νοσοκομειακών γιατρών, την επίσημη εισβολή των ιδιωτών στα νοσοκομεία, την επαναφορά του μονοδιευθυντικού συστήματος, τις ρουσφετολογικές παρεμβάσεις στο σύστημα προσλήψεων γιατρών ΕΣΥ κ.ά.

«Το μόνο που απομένει» υποστηρίζει η ανακοίνωση του Μετώπου, «είναι να υπάρξει γενικευμένη αντίδραση την οποία θα οργανώσουν η ΟΕΝΓΕ, οι Ενώσεις Γιατρών, ο ΠΙΣ και οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, από κοινού με τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία, στον Ιδιωτικό κα Δημόσιο Τομέα, τους φορείς των αυταποσχολούμενων, των εργατών, των αγροτών». Και καλεί σε πανστρατιά αγώνα και κινητοποιήσεων, «στο δρόμο του ΑΓΩΝΑ για να απαιτήσουμε το δικαίωμα στην Υγεία, το δικαίωμα στη Ζωή μας»


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μετώπου Νοσοκομειακών Γιατρών και του Μετώπου ΠΙΣ:


«Τελικά ήρθαν νύχτα!

Μέσα στη νύχτα κατέθεσε το τρίδυμο Μητσοτάκη-Πλεύρη-Γκάγκα το νομοσχέδιο του σκότους, που είναι ταφόπλακα στο δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και ο Εφιάλτης απειλεί ξανά με διάλυση το ΕΣΥ.

Η κατάργηση της Πλήρους και Αποκλειστικής Απασχόλησης των γιατρών ΕΣΥ είναι μια οικογενειακή και ιδεολογική εμμονή της μητσοτακικής φράξιας της Νέας Δημοκρατίας που εξυπηρετεί συγκεκριμένα μεγαλοσυμφέροντα των μεγαλο-κλινικαρχών. Τη νομοθέτησαν το 1993, το ξαναπροσπαθούν τριάντα χρόνια μετά. Τόσο καινούργιοι, τόσο μοντέρνοι, τόσο εμμονικοί. Τόσο υπηρέτες των μεγάλων συμφερόντων, που ψάχνουν φτηνά εργατικά χέρια (γιατρών).

Το πρόβλημα με αυτό το οικτρό μόρφωμα δεν είναι όμως μόνο η δυνατότητα των γιατρών του ΕΣΥ να έχουν ιδιωτικό ιατρείο, δεν είναι μόνο η επίσημη εισβολή των ιδιωτών στα νοσοκομεία (μέσω αρπαχτών συμβάσεων ή μέσω της μερικής απασχόλησης), δεν είναι μόνο η φαλκίδευση του ΚΕΣΥ, η διάλυση του πολυδιεθυντικού συστήματος και η επαναφορά του μονοδιευθυντικού (του συντονιστή διευθυντή).

Είναι η διαλυτική κατάσταση που, εκτός του ΕΣΥ, θα προκληθεί και στον ιδιωτικό τομέα περίθαλψης, όπου οι αυτό-απασχολούμενοι γιατροί θα δεχτούν σκληρό ανταγωνισμό από τους νεοεισερχόμενους, οι οποίοι θα διαθέτουν ως «προίκα» τις κλινικές και τα χειρουργεία του ΕΣΥ.

Είναι η διαλυτική και πρόχειρη παρέμβαση στην άσκηση στην ειδικότητα και το πρόγραμμα προκαταρκτικής κλινικής άσκησης, είναι η απόλυτα σχεδιασμένη ρουσφετολογική παρέμβαση στο σύστημα προσλήψεων γιατρών ΕΣΥ, είναι η παραχώρηση των διακομιδών στους ιδιώτες.

Είναι η ολοκλήρωση της διάλυσης της δημόσιας ΠΦΥ και των Κέντρων Υγείας.

Είναι η κουτοπονηριά της παράκαμψης της απόφασης του ΣτΕ για το ιατρικό μισθολόγιο, που ΔΕΝ το επαναφέρει στα επίπεδα του 2009, αλλά με ταχυδακτυλουργίες μοιράζει ψίχουλα και στέλνει ξανά τους γιατρούς στα δικηγορικά γραφεία και στα δικαστήρια.

Είναι το γεγονός ότι το ΕΣΥ πεθαίνει. Αυτό το νομοσχέδιο σκοτώνει την Υγεία. Σκοτώνει την Ιατρική. Είναι δολοφονικό για όποιον δεν θα έχει να πληρώσει.

Είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ λέει στους γιατρούς να βγάλουν τα χέρια τους από τις τσέπες τους και να τα βάλουν στις τσέπες των ασθενών.

Ο πρωθυπουργός που ακούει τους πάντες, δεν άκουσε τη φωνή των γιατρών, των ασθενών, της κοινωνίας. Ούτε ένας δεν υπερασπίζεται το νομοσχέδιο. Μόνο αυτός κι οι κολαούζοι του.

Θα το ακούσει λοιπόν καλά, και χωρίς χρήση τεχνικών μέσων. Αυτό το νομοσχέδιο δε συζητιέται, πετιέται!

Άρα το μόνο που απομένει είναι να υπάρξει γενικευμένη αντίδραση την οποία θα οργανώσουν η ΟΕΝΓΕ, οι Ενώσεις Γιατρών, ο ΠΙΣ και οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, από κοινού με τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία, στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, τους φορείς των αυταποσχολούμενων, των εργατών, των αγροτών. Όλες οι συλλογικότητες, θα πρέπει με κινητοποίηση και συλαλλητήρια να καταδικάσουν το νομοσχέδιο.

Οι εκπροσωπήσεις των γιατρών οφείλουν να καλέσουν σε πανστρατιά την ελληνική κοινωνία. Τώρα είναι η ώρα!

Η απάντηση σε όλα αυτά και όλους αυτούς είναι μία.

- Δημόσιο σύστημα υγείας, με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων ασθενών και εργαζομένων στην υγεία.

- Ανοιχτή, δωρεάν και ισότιμη πρόσβαση για όλους στα νοσοκομεία.

- Κατάργηση των ανισοτήτων στην υγεία και όχι διεύρυνση τους.

- Αύξηση των μισθών των γιατρών του ΕΣΥ, που με ένα μίγμα αυξήσεων και φορολογικών αλλαγών, θα πρέπει να καταλήγουν σε διπλασιασμό των καθαρών αποδοχών τους.

- Πλήρης και αποκλειστική απασχόληση όλων των γιατρών του δημοσίου (ΕΣΥ, στρατιωτικών και πανεπιστημιακών).

- Αύξηση των κρατικών δαπανών για την Υγεία, καταρχήν τουλάχιστον στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

- Διασφάλιση της επιβίωσης των αυτο-απασχολούμενων γιατρών και των εργαστηρίων της γειτονιάς, με κατάργηση των επαχθέστατων μέτρων που επιβλήθηκαν από τα μνημόνια και συνεχίζονται με νέα μέτρα, όπως τα δήθεν «ποιοτικά κριτήρια» που αποσκοπούν να δώσουν όλη την ιδιωτική περίθαλψη στα μεγάλα νοσηλευτήρια και τις μεγάλες αλυσίδες διαγνωστικών εργαστηρίων.

- Συμβάσεις σε όσους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς το επιθυμούν, με όρους που δεν θα θίγουν την αξιοπρέπεια γιατρού και ασθενούς.

Η πραγματική απάντηση θα πρέπει να δοθεί με όλους αυτούς και όλους εμάς στο δρόμο του ΑΓΩΝΑ για να απαιτήσουμε το δικαίωμα στην Υγεία, το δικαίωμα στη Ζωή μας.

Καμία υποχώρηση. Τα θέλουμε ΟΛΑ και τα θέλουμε ΤΩΡΑ. Και τα διεκδικούμε όλοι μαζί!

ΟΧΙ στους νεκροθάφτες της Υγείας και του ΕΣΥ!

ΟΧΙ στο δολοφονικό για το ΕΣΥ και τους ασθενείς νομοσχέδιο!

ΟΛΟΙ στον αγώνα! Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις ΟΕΝΓΕ, Ενώσεων Γιατρών και Ιατρικών Συλλόγων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου