ΜέΡΑ25: «Η χρονιά βγαίνει με την χρεοκοπία να βαθαίνει γι’ αυτό η Ρήξη είναι επιτακτική ανάγκη»

ΜέΡΑ25, χρεοκοπία, ρήξη, εκλογές,

Επειδή η επόμενη των εκλογών είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα μας βρει με ένα νέο, 5ο μνημόνιο αν την διαχειριστεί το μνημονιακό τόξο, το ΜέΡΑ25 επιμένει πως η Ρήξη συνιστά πραγματικά επιτακτική ανάγκη για τον λαό και την οικονομία μας.


«Η χρονιά σιγά σιγά βγαίνει και παρά τις τυμπανοκρουσίες της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη για ανάπτυξη, ευημερία και όλα τα σχετικά, η χρεοκοπία της χώρας μας, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όλο και περισσότερο δυστυχώς, βαθαίνει.

Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών καταγράφει έλλειμμα που εκτινάσσεται στο 8,5% για πρώτη φορά μετά την έναρξη της μνημονιακής διαδικασίας, με τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα δηλαδή να δανείζονται, κάθε χρόνο, το 8,5% του ΑΕΠ.

Την ίδια στιγμή το ελληνικό κράτος χρειάζεται να δανειστεί από τις αγορές περί τα 7,5 δις για τις ανάγκες αποπληρωμών των περίπου 15 δις το 2023, με ένα επιτόκιο όμως που ήδη μεσουρανεί σε δυσθεώρητα ύψη.

Κι όλα αυτά, όταν μέχρι κι ο επίορκος, μνημονιακός, κεντρικός τραπεζίτης κ. Στουρνάρας επισημαίνει τους κινδύνους από τα αυξημένα επιτόκια και μια “δημοσιονομική χαλάρωση”, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τα σκληρά μνημονιακά μέτρα λιτότητας της επόμενης περιόδου.

Συνεπώς, η επόμενη Κυβέρνηση, όποια κι αν είναι, θα έχει να διαχειριστεί μια οικτρή οικονομική κατάσταση, ειδικά μετά και το νέο χρέος που προστέθηκε από το 2019 και μετά και το οποίο από δω και πέρα θα έχει κι αυτό ανάγκη αναχρηματοδότησης.

Και επειδή η επόμενη των εκλογών είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα μας βρει με ένα νέο, 5ο μνημόνιο αν την διαχειριστεί το μνημονιακό τόξο, το ΜέΡΑ25 επιμένει πως η Ρήξη συνιστά πραγματικά επιτακτική ανάγκη για τον λαό και την οικονομία μας.»


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου