ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα της Μαρίας Σπυράκη, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μαρία Σπυράκη, αναστολή κομματικής δραστηριότητας,

Η Ευρωβουλευτής, Μαρία Σπυράκη, μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, είναι η δεύτερη ευρωβουλευτής, μετά την Εύα Καϊλή, της οποίας ζητείται η άρση της ασυλίας,


Με απόφαση του πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.

Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Χθες η ευρωπαϊκή εισαγγελία ανακοίνωσε ότι ζητήθηκε η άρση ασυλίας δύο Ελληνίδων ευρωβουλευτών, μεταξύ των οποίων είναι και η Εύα Καϊλή, η οποία έχει ήδη προφυλακιστεί στο πλαίσιο άλλης έρευνας για μια υπόθεση διαφθοράς όπου εμπλέκεται το Κατάρ.

Το αίτημα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας βασίζεται σε μια άλλη έρευνα, διαφορετική από εκείνη που αφορά το Κατάρ, η οποία διενεργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF). Στη λακωνική ανακοίνωσή της η εισαγγελία αναφέρει ότι αντικείμενο της έρευνας ήταν η χρήση των βουλευτικών αποζημιώσεων και συγκεκριμένα οι αμοιβές των κοινοβουλευτικών βοηθών.

Η δεύτερη ευρωβουλευτής της οποίας ζητείται η άρση της ασυλίας είναι η Μαρία Σπυράκη, η οποία είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Η δήλωση της Μαρίας Σπυράκη

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη ακολούθως προχώρησε σε δήλωση για το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα περί άρσης της ασυλίας της:

"Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου, ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το qatargate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση"


Ακολουθεί η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ.Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου