Βασιλική Θάνου: «Δικαιολογημένα οι δηλώσεις Ντογιάκου θεωρήθηκαν απειλή σε όσους του ασκούν κριτική» (ηχητικό)

Βασιλική Θάνου, Σκάνδαλο παρακολουθήσεων, Ισιδώρος Ντογιάκος, δηλώσεις κριτική, ρ/σ 105,5 "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ" , Γιώργος Τραπεζιώτης, Γιώργος Μελιγγώνης,

Μιλώντας στον ρ/σ 105,5 "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ" για τις αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας με τις παρακολουθήσεις υπουργών και πολιτικών στελεχών, η κυρία Θάνου υπογράμμισε πως είναι αυτονόητο ότι «πρέπει να επεμβαίνουν αμέσως εισαγγελικές αρχές όταν έχουμε τέτοιες αποκαλύψεις»


Η πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, εξέφρασε την νομική άποψη ότι «θα έπρεπε να έχουν ενοποιηθεί οι δικογραφίες σε έναν εισαγγελέα»

Σκληρή κριτική στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισιδώρου Ντογιάκο, τόσο για την διεκπεραίωση της έρευνας αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, όσο όμως και για τις απειλές προς τα μέσα ενημέρωσης που του ασκούν κριτική, διατύπωσε μιλώντας στο Κόκκινο και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη η πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

Μιλώντας για τις αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας με τις παρακολουθήσεις υπουργών και πολιτικών στελεχών, η κυρία Θάνου υπογράμμισε πως είναι αυτονόητο ότι «πρέπει να επεμβαίνουν αμέσως εισαγγελικές αρχές όταν έχουμε τέτοιες αποκαλύψεις». «Έχει εκτεθεί η Ελλάδα από τις υποκλοπές», επέμεινε η κυρία Θάνου, τονίζοντας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, θα έπρεπε να δίνεται μία προτεραιότητα «γιατί η καθυστέρηση», όπως είπε, «ενέχει τον κίνδυνο απώλειας αποδεικτικών στοιχείων». «Η δικαιοσύνη θα έπρεπε να είχε κοιμηθεί με πολύ ταχύτερους ρυθμούς. Ακριβώς την επόμενη μέρα, η εισαγγελία πρέπει να συλλέγει τα στοιχεία», τόνισε η κυρία Θάνου για να προσθέσει ότι «την βασιμότητα των στοιχείων έχει υποχρέωση να ελέγξει ο δικαστικός λειτουργός και όχι ο δημοσιογράφος». Η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Εξέφρασε την νομική άποψη ότι «θα έπρεπε να έχουν ενοποιηθεί οι δικογραφίες σε έναν εισαγγελέα», ώστε, όπως είπε, να έχει την συνολική εικόνα της υπόθεσης και να αποκρουστεί ο κίνδυνος έκδοσης αντιφατικών αποφάσεων.

Σε σχέση με τις δηλώσεις του Ισίδωρου Ντογιάκου κατά των μέσων ενημέρωσης που του ασκούν κριτική και την προειδοποίηση του για φορολογικούς ελέγχους, η Βασιλική Θάνου υπογράμμισε απερίφραστα ότι «ήταν λάθος οι δηλώσεις Ντογιάκου» για να προσθέσει ότι δικαιούται μέν να απαντήσει στην κριτική, ωστόσο «η διατύπωση του δικαιολογημένα θεωρήθηκε απειλή για όσους του ασκούν κριτική». «Απορώ πως δεν αντέδρασε η ένωση δικαστών και εισαγγελέων, της οποίας το βήμα χρησιμοποίησε ο κύριος Ντογιάκος», τόνισε με νόημα η Βασιλική Θάνου.

Σε σχέση με την γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην Cosmote σχετικά με την παροχή στοιχείων στην ΑΔΑΕ, η Βασιλική Θάνου υπογράμμισε πως όταν έχεις θέση εξουσίας, δε λες γνώμη σαν Ντογιάκος αλλά με βάση τις θέσεις που έχεις. Δεν υπάρχει άτυπη γνωμοδότηση, υπογράμμισε με έμφαση η πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός.

Τέλος, ερωτηθείσα αν μπορεί να είναι ανέλεγκτη η εισαγγελέας της ΕΥΠ η Βασιλική Βλάχου, η Βασιλική Θάνου υπογράμμισε ότι ο εισαγγελέας αποσπάται στην ΕΥΠ για να ελέγχει την νομιμότητα, όχι για να προσυπογράφει. Θα έπρεπε να την είχε προβληματίσει πως γίνεται μέσα σε έναν χρόνο να χρειάζεται να παρακολουθούνται τόσες χιλιάδες, κατέληξε η Βασιλική Θάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου