Ρετζέπ Ερντογάν: «Η Αθήνα να κάτσει φρόνιμα, γιατί οι ρουκέτες μας θα φτάσουν μέχρι εκεί»! - Σκληρή απάντηση Νίκου Δένδια από τις Βρυξέλλες

Ελληνοτουρκικά, απειλές, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Νίκος Δένδιας, πύραυλοι TAYFUN,


Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν, δεν σταματά τις προκλήσεις και τις ακραίες επιθέσεις εις βάρος της Ελλάδας. Αυτή τη φορά, απειλεί να χτυπήσει την Αθήνα με τους πυλαύλους TAYFUN...


Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας χθες στη Σαμσούντα σε εκδήλωση νέων του κόμματός του, ανέφερε: «Η Ελλάδα φοβάται τους πυραύλους μας. Λένε πως ο πύραυλος TAYFUN θα χτυπήσει την Αθήνα, θα το κάνει αν δεν κάθονται φρόνιμα».

«Αν προσπαθείτε να συγκεντρώνετε πράγματα (σσ όπλα) από την Αμερική στα νησιά, μια χώρα όπως η Τουρκία πρέπει να κάνει κάτι, δεν μπορεί να μαζεύει αχλάδια…»
, πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η ιστοσελίδα υπενθυμίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπολύει ευθεία επίθεση για το θέμα των Tayfun. Πριν από σχεδόν έναν μήνα, είχε αναφέρει σε συνέντευξη του για την κατασκευή πυραυλικού συστήματος, ότι είναι εντός της ακτίνας 561χλμ που φτάνει η συγκεκριμένη ρουκέτα. Μάλιστα, ειρωνικά είχε πει, ότι αυτή η πληροφορία έχει φέρει σε πανικό τους Έλληνες.

«Οι δοκιμές του Tayfun, τρέλαναν την Ελλάδα. Εμείς θα συνεχίσουμε να αναπτύσουμε την πυραυλική τεχνολογία και θα αυξήσουμε ο εύρος ακτίνας της. Φυσικά και οι Έλληνες ανησυχούν, φτάνουμε την Αθήνα», τόνισε μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, τότε, είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα… χρησιμοποίει μια πολιτική επιθετική απέναντι στη Τουρκία τον τελευταίο καιρό, λέγοντας ότι αυτό είναι απαράδεκτο. Και είχε προσθέσει, ότι δεν θα σιωπήσουμε, οπότε η Ελλάδα πρέπει να «μαζευτεί».

Νίκος Δένδιας: «Νοοτροπίες Βόρειας Κορέας δεν θα περάσουν στο NATO»



Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, απάντησε σήμερα στις ευθείες απειλές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς την Ελλάδα.

Ο Νίκος  Δένδιας, σε δήλωσή του κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, καταδίκασε σθεναρά τις νέες αυτές προκλητικές δηλώσεις από την μεριά της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα είπε: «Είναι απαράδεκτο και καθολικά καταδικαστέο να διατυπώνονται απειλές για πυραυλική επίθεση εναντίον της Ελλάδας από σύμμαχο χώρα, μέλος του ΝΑΤΟ. Οι νοοτροπίες Βόρειας Κορέας δεν μπορούν και δεν πρέπει να υπεισέλθουν στην Βορειοατλαντική Συμμαχία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου