H ΛΑΕ-Ανυπότακτη Αριστερά στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών

Εκπαιδευτικοί, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΛΑΕ-Ανυπότακτη Αριστερά,

Στον δρόμο βγαίνουν για μία ακόμα φορά οι εκπαιδευτικοί, διεκδικώντας δουλειά - μισθούς - ζωή με δικαιώματα. Μέσα από την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση θέτουν επιτακτικά το ζήτημα της χρηματοδότησης της Παιδείας...


H Λαϊκή Ενότητα -Ανυπότακτη Αριστερά στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και τα συλλαλητήρια , που πραγματοποιούνται την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου για υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας Αθήνα 15/12 12μ στα Προπύλαια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Γραφείου Τύπου Λαϊκής Ενότητας -Ανυπότακτης Αριστεράς

«Τα τελευταία χρόνια επιχειρείται από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας με μείωση της δημόσιας χρηματοδότησης, διάλυση των υποδομών, μείωση του προσωπικού και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. Όλα αυτά με στόχο την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα της παιδείας, την αύξηση των μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία και τον περιορισμό της πρόσβασης στην εκπαίδευση των παιδιών λαϊκών οικογενειών. Ιδιαίτερα η κυβέρνηση της ΝΔ με την κ. Κεραμέως, την πλέον αντιδραστική υπουργό παιδείας των μεταπολιτευτικών χρόνων, προωθεί αλλαγές που πλήττουν τον δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου.

Οι προσλήψεις σχεδόν μόνο αναπληρωτών για να καλύψουν πάγιες εκπαιδευτικές ανάγκες, η υποβάθμιση των ανθρωπιστικών σπουδών, των τεχνών και του πολιτισμού, ο αποκλεισμός μαθητών από τα Πανεπιστήμια, η αναβάθμιση των ιδιωτικών κολεγίων, η αξιολόγηση κατηγοριοποίηση σχολείων-μαθητών-εκπαιδευτικών έχουν βασικό στόχο την σταδιακή κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα των σχολείων και την μετατροπή τους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Αυτές τις αντιδραστικές αλλαγές μόνο οι αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας μπορούν να σταματήσουν.

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και απαιτεί την ικανοποίηση των αιτημάτων τους για:
 
  • -Αύξηση των δαπανών για την παιδεία
  • -Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, με αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή στο ύψος του πληθωρισμού
  • -Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • -Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών
  • -Σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτήρια
  • -Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα
  • -Κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης
                                                               Το Γραφείο Τύπου 14.12.2022»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου